[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Iunie 2022 10:48

Marina Tauber: Cele două comisii parlamentare speciale nu vor aduce plusvaloare

Cele două comisii parlamentare create, joi, cu votul deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cu scopul de a controla inflația și reglementările din domeniul produselor petroliere, nu vor aduce plusvaloare, nu vor duce la reducerea ratei inflației și nici nu vor ieftini benzina la pompă. Guvernul, instituțiile responsabile de control trebuie să-și facă meseria și întreprindă urgent acțiuni ferme, pentru a găsi ieșirea din criză. Declarațiile au fost făcute de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, informează TRIBUNA.

„Când țara se sufocă de sărăcie, când prețurile cresc ca pe drojdii, Președinția dă ordine Parlamentului să creeze două comisii parlamentare, una care să vadă de ce crește inflația și alta de ce motorina și benzina e scumpă! PAS are astăzi toată puterea în mâini: toate instituțiile statului se subordonează lor, au toată puterea să ia decizii, să intervină, să găsească soluții și să le implementeze pentru a ușura viața oamenilor! Păi dacă au toată puterea de a rezolva problemele, de ce nu o fac? De ce nu opresc creșterea inflației, de ce nu intervin pentru a stopa creșterea prețurilor carburanților? Știți ce vor face aceste două comisii parlamentare? Vor urca cu furca nuci în pod, fix ca în „Prostia omenească”, de Ion Creangă! De ce pierdem timpul, în loc să acționăm ferm acum, în acest moment? Adică un guvern întreg nu poate rezolva problema inflației și scumpirilor, dar două comisii formate din șapte oameni vor putea? Este absurd!”, a spus ea, în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, Marina Tauber și-a exprimat regretul că Parlamentul, care, deși este cea mai importantă instituție în stat, nu mai servește la nimic. Potrivit ei, inclusiv ședința de joi a Parlamentului a fost una în care nu s-au rezolvat problemele oamenilor, ci intereselor de partid ale majorității parlamentare.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...