[ X ]
[ X ]
Important23 Iulie 2021 10:00

Cine va conduce ședința de constituire a noului Parlament  

Curtea Constituțională se va întruni astăzi în ședință pentru confirmarea rezultatului alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și validarea mandatelor de deputat, iar după aceasta, în conformitate cu Articolul 63 din Constituție, Legislativul nou-ales se va întruni în şedinţă de constituire, la convocarea Preşedintelui Republicii Moldova, în cel mult 30 de zile de la alegeri. Și, potrivit Regulamentului Parlamentului, ședinţa de constituire a Parlamentului nou-ales va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat, informează TRIBUNA.

Analiza listei celor 101 deputați aleși din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidului „Șor”, arată că parlamentarul cel mai în vârstă din noua legislatură este Eduard Smirnov, locul 12 pe lista Blocului, care e născut în 1939 – are 81 de ani. Astfel, Smirnov este cel care va conduce ședința de constituire a Legislativului.

E de menționat că, preşedintele şedinţei oferă cuvânt Preşedintelui Curţii Constituţionale pentru prezentarea raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

TRIBUNA amintește: Eduard Smirnov nu e la prima experiență de acest gen. El a mai fost președinte al ședințelor de constituire a Parlamentului din 29 decembrie 2014 și 21 martie 2019.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...