[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important6 Decembrie 2022 13:08

(FOTO) Ce face Premierul Gavrilița la Kiev?! 

Premierul Natalia Gavrilița se află astăzi la Kiev. Oficialul a vizitat orașele Bucha și Irpin, informează TRIBUNA.

„Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc.

Am condamnat cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și am exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin. Fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, supuse brutalităților și tratamentelor inumane, merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale.

Moldova a fost și va rămâne un prieten și un partener de nădejde pentru vecinii noștri. Vom susține Ucraina și de acum încolo, cu tot ce putem. Îmi exprim toată admirația pentru sacrificiul poporului ucrainean care, în ciuda acestor nenorociri, își continuă lupta pentru libertate – luptând în egală măsură și pentru dreptul nostru de a face parte din lumea liberă”, spune Gavrilița.

Astăzi, Premierul mai urmează să aibă o întrevedere cu omologul său, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei. „Avem stabilite discuții pe numeroase subiecte, inclusiv ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an”, mai spune Gavrilița.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...