[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important1 Iulie 2022 06:30

Opinie: Cel mai probabil consultanții politici de la Guvern pun în aplicare scenarii care se referă la capra vecinului, cu gând că…

Jurnalistul Victor Nichituș, referindu-se la inflație, creșeterea prețurilor și situația economică general din țară, s-a întrebat „Dacă decizia administrației publice locale de majorare a prețurilor este corectă de ce Guvernul o atrage în instanță?” și a spus că, cel mai probabil, guvernarea încearcă să distragă atenția de la scumpiri, „inclusive prin acțiuni de atragere în justiție a Primăriei Chișinău”, informează TRIBUNA.

„Autoritățile cunosc scenariul, prost, de dezvoltare a situației. Decidenții politici știu că actuala creștere de prețuri nu reprezintă adevărata criză. Catastrofa economică urmează să se declanșeze în toamnă. Odată cu declanșarea crizei, în toamnă va fi pregătită remanierea Cabinetului de Miniștri.

Până atunci sunt făcute încercări de a sustrage atenția publicului de la proasta administrare a economiei inclusiv prin acțiuni de atragere în justiție a Primăriei Chișinău. Cel mai probabil consultanții politici de la Guvern pun în aplicare scenarii care se referă la capra vecinului, cu gând că ar putea să ne facă să uităm de portofelele goale din buzunare”, a menționat el într-un nou comentariu.

Potrivit spuselor sale, discrepanța existentă între administrarea Chișinăului și cea a statului moldovean este evidentă și bate la ochi.

„Locuitorii municipiului au înțeles situația financiară a întreprinderilor municipale de transport și au început să își cumpere abonamente. În același timp, ei nu înțeleg de ce lucrurile merg prost în țară în condițiile în care o singură formațiune politică deține toată puterea în stat. Intimidarea administrației publice Chișinău va continua. Până când imaginea, relativ bună a primarului din Chișinău, se va boți cu totul. Ori până când acesta va accepta falimentul întreprinderilor de transport public din Chișinău pentru ca acestea să fie privatizate”, a subliniat Victor Nichituș.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...