[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iunie 2022 15:40

Bașcanul Găgăuziei: Dezvoltarea durabilă a autonomiei depinde de fiecare dintre noi

Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei, a participat astăzi la ceremonia de premiere a personalităților cu merite deosebite în cariera lor, informează TRIBUNA.

„Astăzi, aici sunt prezenți cei mai buni reprezentanți ai poporului găgăuz, cei mai buni specialiști, cei mai buni și mai talentați oameni. Medici, profesori, fermieri, personalități culturale și artistice, participanți la formarea Găgăuziei, oficiali guvernamentali, jurnaliști – Dumneavoastră cu toții sunteți Biruitorii.

Sunteți persoane, pe care le cunosc și le respectă în colective, în localități și în toată Autonomia. Sunteți persoane, care ne inspiră să implementăm noi proiecte care vizează crearea, construirea și dezvoltarea Autonomiei noastre.

Găgăuzia, Republica Moldova și întreaga lume trec prin momente dificile, pline de crize și instabilitate”, a declarat ea în discursul său.

Irina Vlah a spus că, din păcate, dezvoltarea proceselor socio-politice și economice în ultimii ani este imprevizibilă.

„Am simțit presiunea pandemiei, care a revendicat viața rudelor și prietenilor noștri și a afectat negativ activitatea economică. Trăim într-o perioadă de incertitudine generală, într-o perioadă de procese inflaționiste rapide, crize energetice și economice. Noi nu știm până la sfârșit ce ne așteaptă la ziua de mâine. Știu că aceste probleme pot fi depășite dacă Vă vom urma exemplele Dumneavoastră. Exemple de atitudine responsabilă față de familie, față de satul și orașul natal, de a lucra și, în cele din urmă, de misiunea lor. De-a lungul carierei Dumneavoastră nu ați căutat să primiți premii, nu ați cerut privilegii, ați lucrat sincer și conștiincios pe sectoarele Dumneavoastră, ați demonstrat succesul nu prin cuvânt, ci prin faptă. Vă mulțumesc pentru aceste exemple de umanitate și bunătate. Cred că datorită Dumneavoastră vom putea construi o Găgăuzia mai bună, o societate mai bună, localități mai bune”, a adăugat oficialul.

Bașcanul Găgăuziei a mai spus că dezvoltarea durabilă a autonomiei depinde de fiecare dintre locuitori.

„Depinde de cât de mult ne iubim regiunea, cât de mult ne respectăm reciproc, cât de mult suntem gata să-i ajutăm pe cei care necesită ajutor urgent, cât de mult suntem gata să învățăm și să ne dezvoltăm. Cât de pregătiți suntem să le oferim copiilor noștri cele mai bune cunoștințe, cea mai bună educație și să-i convingem să rămână acasă, în Găgăuzia. Părinții noștri ne-au lăsat un pământ frumos, câmpuri și grădini înfloritoare, localități frumoase bine îngrijite. Ne-au lăsat exemple de respect față de vârstnici, exemple de respect reciproc și dedicare pentru munca personală. Acestea par a fi adevăruri atât de simple, dar anume aceste calități ne vor ajuta să facem ziua de mâine mai bună decât astăzi.

Vă felicit cu distincțiile de astăzi. Vă doresc pace, fericire și prosperitate familiilor Dumneavoastră!”, a subliniat Irina Vlah.

 

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...