[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Septembrie 2022 07:00

Om de afaceri: Acum e necesar mai mult ca oricând un dialog cu factorii decizionali

Viorel Godea, director general al companiei de construcţii „Lagmar-Impex”, a vorbit despre prioritățile pe care le are în această perioadă complicată, informează TRIBUNA.

„În primul rând, să nu admitem nici un fel de devieri de la planurile trasate iniţial. În al doilea rând, să reuşim să păstrăm oamenii în profesionalismul cărora s-a investit şi aceasta se răsfrânge asupra calităţii înalte a construcţiilor edificate de compania noastră. În al treilea rând, conştientizând că şi statul traversează o perioadă destul de complicată, ne dorim să fim şi în continuare un partener în realizarea obiectivelor deloc uşoare ce-i revin” a declarat el în cadrul unui interviu pentru Oficial.md.

Omul de afaceri a reiterat că, acum, e necesar mai mult ca oricând un dialog cu factorii decizionali. „Pentru că statul, la fel ca şi noi, trebuie să fie interesat ca situaţia în domeniul nostru de activitate să se normalizeze cât mai rapid. Or, în acest caz, specialiştii îşi vor continua activitatea aici, vor aduce plus valoare în ţara lor, dar nu vor apuca calea pribegiei; necesarul de spaţiu locativ şi comercial va fi asigurat; statul va beneficia de mai multe defalcări la buget sub formă de impozite şi taxe de la companiile de construcţii, bani pe care-i va putea folosi pentru a face faţă provocărilor de ordin social-economic cu care se confruntă”, a subliniat el.

Totodată, Viorel Godea a spus că statul capacitatea de a face paşi în întâmpinarea mediului de afaceri. „ Avem mai multe exemple bune în acest sens înregistrate în ultima perioadă. Cât fac numai rezultatele benefice ale dialogului cu fermierii şi soluţiile identificate, care, cu siguranţă, vor fi în beneficiul ambelor părţi. Eu nu zic că abordarea trebuie să fie aceeaşi ca şi în cazul fermierilor, pentru că domeniul e unul specific, dar important e să fie identificate soluţii bune în situaţia în care ne-am pomenit cu toţii”, a conchis omul de afaceri.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...