[ X ]
[ X ]
Important27 Octombrie 2020 14:00

Fost deputat: „Promisiunile sterile despre un viitor european fără un viitor sigur național sunt trucuri politice atât de depășite și ieftine”

„Ce se va întâmpla cu economia care e pe brânci, se prăbușește? Mai avem un noroc dat de destin – agricultura. Suntem o țară agrară și gospodarii adevărați ai acestei țări trăiesc aproape de pământ și asigură existența noastră a tuturor. Celelalte sfere ale economiei vor trece prin transformări smart, care vor necesita iminent competențe digitale de la cei implicați în activitate”. Declarația a fost făcută de ex-deputatul Nae-Simion Pleșca, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, un lucru este cert: „viața continuă, posibilități de afirmare vor exista, oportunități vor fi identificate și implementate. Poate vom reveni la școlile și grădinițele, casele de cultură și alte spații de menire socială închise și le vom reanima, vom reveni la activități restrânse, cu oameni puțini, care se cunosc și au interese comune. Poate vom înțelege ce comori geografice avem și vom  explora  monumentele istorice, culturale și locurile pitorești cu care am fost înzestrați. Ne vom simți mândri și tot atât de fericiți în Codrii Orheiului, la mănăstirile și hanurile din țară, pe malul Nistrului sau Prut, la cetăți și alte edificii, ca atunci când admiram locurile minunate din Italia, Austria, Turcia, Croația etc. Descoperirea țării, a identității  noastre culturale, explorarea frumuseților autohtone, va reanima în sufletul fiecăruia valorile autentice, va deveni realitatea noii transformări etico-morale, culturale și civice. Și aceste priorități, atât de mult așteptate spre reanimare de către cetățeni, trebuie să se regăsească în programe și planuri de acțiuni ale tuturor politicienilor și ale guvernării”.

„Actuala campanie electorală ar trebui să propună soluții la aceste aspecte importante ale vieții, să identifice oportunități pentru condițiile de astăzi ale vieții, dictate de pandemie, care nu va trece fără repercusiuni, care se face și se va face atât de observată. Promisiunile sterile despre un viitor european fără un viitor sigur național sunt trucuri politice atât de depășite și ieftine. Dar am siguranța că țara are nu numai locuri minunate, dar și oameni de excepție, în context intelectual și moral, al faptelor concrete pentru aici și acum. Că, vezi bine, vorba cântecului „Viața asta-i scurtă tare…” și fiecare om vrea să o trăiască frumos și decent la el acasă”, a menționat Pleșca, într-un editorial.

Fostul deputat a menționat că el mizează „pe înțelepciunea și bunul simț al acelor politicieni, care vor propune și realiza pași concreți pentru acum și pentru viitor, pentru a depăși, cu pierderi minime, această criză multidimensională și pentru a reanima încrederea omului în om și în ziua de mâine”.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...