[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Octombrie 2020 14:00

Omul săptămânii - Ghenadie Țepordei, director general al Agenției Proprietății Publice

Activitatea Agenției Proprietății Publice (APP), condusă de Ghenadie Țepordei, în această săptămână, a fost marcată de mai multe evenimente, vizite în teritoriu și decizii.

La începutul săptămânii, Ghenadie Țepordei a participat la ceremonia de prezentare a mai multor echipamente destinate prestării serviciilor de navigație aeriană, în Parcul Dendrologic – Muzeu al tehnicii în aer liber de pe teritoriul Universității Tehnice a Moldovei.

Ulterior, directorul general al APP a participat la semnarea acordului trilateral între Primăria municipiului Chişinău, Agenția Proprietății Publice și Instituţia Publică „Agenţia Servicii Publice”. Ghenadie Țepordei a menționat că autoritatea pe care o reprezintă este interesată în asemenea acorduri de colaborare, pentru a elimina incertitudinile de apartenență a proprietății și a soluționării litigiilor aflate pe rol în instanța de judecată.

Tot în această săptămână, Ghenadie Țepordei a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei lucrătorului din transportul auto și gospodăria drumurilor, dar și a întreprins o vizită la S.A. „Drumuri Cimișlia”, iar apoi s-a aflat într-o vizită de lucru la Î.S. „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul”.

Pe final de săptămână, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la fondarea Combinatului Poligrafic Chișinău, directorul general al APP a participat la ceremonia festivă organizată cu acest prilej și a înmânat mai multe diplome din partea Guvernului, pentru angajații și veteranii acestuia.

Tot în această săptămână, în rezultatul licitației cu strigare, desfășurate de Agenția Proprietății Publice, la 21 octombrie 2020, au fost adjudecate 4 bunuri proprietate de stat în valoare totală de 305 142 500 lei. De asemenea, Corneliu Soltan, director general adjunct al APP, a întreprins o vizită de lucru la întreprinderile de stat „Stațiunea Tehnologico – Experimentală Maximovca și „Stațiunea Didactico – Experimentală Chetrosu”, ambele aflate în proces de insolvabilitate, iar Mihail Soțchi, director general adjunct al APP, a întreprins vizite de lucru la S.A. ,,Drumuri-Criuleni” și la Î. S. Stațiunea Didactică Experimentală „Criuleni”.

TRIBUNA precizează: Ghenadie Țepordei s-a născut la 11 mai 1979. Și-a făcut studiile în perioada 1997-2001, la Universitatea de Stat din Moldova. Facultatea de Drept. Licențiat în profilul jurisprudență. Specialitatea drept. Specializarea Drept Internațional; iar în perioada 2005 – 2006 a făcut masteratul în drept la USM, este Magistru în drept, specializarea drept civil. Experiență profesională: decembrie 2001-iulie 2002 – controlor-revizor, Direcția Teritorială Chișinău a Departamentului Control Financiar și Revizie de pe lângă Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova; iulie 2002-iulie 2006 – colaborator, Direcția juridică, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției; august 2006 – octombrie 2008 – ofițer de informații, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova; noiembrie 2008 – noiembrie 2009 – avocat-stagiar, Baroul Avocaților din Republica Moldova; decembrie 2009 – 29 ianuarie 2020 – avocat, Cabinetul Avocatului „Țepordei Ghenadie”, Uniunea Avocaților din Republica Moldova, Baroul Chișinău. Din 30 ianuarie 2020 este director general al Agenției Proprietății Publice. Cunoaște limbile română, rusă și engleză. Este căsătorit și are doi copii.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...