[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 Octombrie 2020 14:00

Omul săptămânii - Violeta Ivanov, candidatul Partidului „Șor” la funcția de Președinte al Republicii Moldova

În această săptămână, candidatul Partidului „Șor” la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov a fost foarte activă, ba mai mult, spre deosebire de contracandidații săi, a avut o altă strategie de campanie electorală. Pe lângă întâlnirile avute în teritoriu, Violeta Ivanov, practic, zilnic, a publicat fragmente din programul său pentru campania prezidențială „Moldova 2024”, prezentându-și, astfel, prioritățile.

Astfel, în această săptămână am aflat că, Violeta Ivanov militează pentru ca statul să fie obligat să implementeze cât mai urgent măsuri prin care să fie stimulat consumul produselor agricole autohtone, dar și că statul trebuie să reglementeze importul și exportul și să protejeze producătorul autohton; să elaboreze planuri de stat la nivel național pentru a asigura securitatea alimentară; să-și creeze rezerve de stat pentru a acoperi în întregime necesitățile țării. De asemenea, am aflat că, candidata e de părerea că în fiecare raion unde este nevoie, conform profilului agricol, trebuie construite întreprinderi de stat pentru prelucrarea materiei prime din sectorul agrar; că își propune ca o măsură de stimulare a sectorului agricol, asigurarea cu credite ieftine și chiar cu 0% dobânda; consideră că statul trebuie să cumpere în avans de la agricultori roada anului viitor, ba mai mult, ea susține că statul trebuie să revină la practicile economiei planificate și să le propună agricultorilor să cultive cantitățile necesare de culturi pe care s-ar obliga să le cumpere, dar și că statul trebuie să asigure crearea unui sistem de captare a apelor de pe urma ploilor și în urma topirii zăpezii.

Tot în această săptămână, Violeta Ivanov a dezvăluit cine este persoana căreia i se datorează o bună parte din succesul său – soțul ei, Sergiu Ivanov, dar și a încurajat femeile să se implice în politică.

TRIBUNA precizează: Violeta Ivanov s-a născut la data de 15 septembrie 1967 în satul Grinăuți, raionul Ocnița. De profesie este inginer, doctor în științe geonomice. A absolvit în anul 1989 cursurile Facultății de Ingineria Mediului, specialitatea „Protecția și folosirea rațională a resurselor acvatice” din cadrul Institutului de Utilități Publice din Harkov (Ucraina). A absolvit ulterior Academia de Relații Internaționale și Studii Diplomatice din Chișinău (2004) și a făcut studii postuniversitare în diplomația mediului organizate de Universitatea din Geneva (2007). A intrat în politica mare în anul 2007, după o activitate în structurile de stat. În perioada 2007 –2008 a fost viceministru al Ecologiei și Resurselor Naturale al Republicii Moldova, ulterior în perioada 2008 – 2009 a îndeplinit funcția de Ministru al aceluiași minister.  Din 2009 până în prezent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova și e autoare a peste 40 de legi. În cariera sa, a reprezentat Republica Moldova în diverse organizații și instituții internaționale, inclusiv în Fondul Global de Mediu.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...