[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Iunie 2020 06:00

A dezvăluit cum e să constitui o formațiune politică pe timp de pandemie! Andrian Candu: „Pro Moldova” va ajunge un partid de temut

Președintele Partidului politic „Pro Moldova”, Andrian Candu a dezvăluit detalii din culisele pregătirii de lansare a proiectului politic, informează TRIBUNA.

„Noi am început toate procedurile de pregătire pe la începutul lunii martie. Noi am format mici echipe din cunoștințe, voluntari, undeva prieteni, pe undeva simpatizanți, foști colegi din PDM care au plecat din partid. Noi am găsit modalitatea și am creat mici echipe, în mod special – de voluntariat, care s-au implicat în două chestiuni: legate de colectarea semnăturilor și formarea organizațiilor teritoriale. Potrivit legii, trebuie să existe o reprezentare la cel puțin în jumătate din raioanele existente în RM. Mai complicat a fost pe perioada stării de urgență, deoarece, sigur, echipele noastre nu se puteau deplasa atât de liber și de ușor să colecteze semnături. Când au fost anumite relaxări, noi am reușit, în toată această perioadă de 3 luni și ceva, să ne organizăm. Am colectat peste 6 mii de semnături, am colectat peste 550 de cereri de aderare, oameni care și-au exprimat intenția să devină membri ai viitorului partid. Ne-am organizat în 22 de organizații teritoriale în țară și una în mun. Chișinău. Adică, în total avem 23 de organizații teritoriale”, a precizat Candu, în cadrul unui live pe o rețea de socializare.

Totodată, Andrian Candu a spus și cum a fost organizat Congresul de constituire. „Luând în considerare regulile de prudență, distanța, faptul că nu poți să te organizezi în evenimente mai mari de 50 de persoane, noi am organizat Congresul de constituire până în 50 persoane. L-am desfășurat aici, în curtea sediului formațiunii, cu distanță socială prevăzută, în aer liber. A fost un eveniment de o oră și jumătate. În cadrul congresului s-au votat cele mai importante decizii, au fost luări de cuvânt.  După aceea, am depus documentele la ASP și, respectând rigorile, noi am reușit să obținem această înregistrare. Astăzi, oficial Partidul politic „Pro Moldova” există cu toate instrumentele juridice”, a punctat el.

Liderul noului partid a mai spus că nu se vor opri aici. „În viitorul apropiat, pentru noi este important să ne organizăm și mai bine ca și echipă, atât la nivel național, cât și local. Să avem o bună echipă și organizare pe întreg teritoriul țării. Vrem să fim puternici, activi, prin mesaje, elaborarea de politici, prin proiecte de legi, prin organizarea evenimentelor, prin discuții cu oamenii, pentru a găsi cele mai importante subiecte care-i îngrijorează pe oameni și a găsi și soluții. Începând de săptămâna viitoare, vom avea foarte multe vizite în teritoriu. Vrem să organizăm și Ziua Ușilor Deschise la „Pro Moldova” – ca toți cei interesați să vină să ne cunoască. Sigur, fiind la început de cale, e mai greu, echipele încă nu sunt formate, resursele încă sunt limitate, dar cel mai important e că avem energie, determinare. Să vedeți că „Pro Moldova” va ajunge un partid de temut pentru adversari, popular pentru cetățeni și, cu siguranță, care va juca un rol foarte important de astăzi în tot ce înseamnă politica moldovenească și destinul țării”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...