[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news26 Mai 2020 07:00

Deputat: „În Constituția Republicii Moldova e scris clar: sursa de putere este voința poporului, nu a donatorilor și a curatorilor occidentali”

„În Constituția Republicii Moldova e scris clar: sursa de putere este voința poporului, nu a donatorilor și a curatorilor occidentali. Poate că nu tuturor le place, dar așa este”. Declarația a fost făcută de deputatul Bogdan Țîrdea, informează TRIBUNA.

Deputatul, într-o postare pe blogul său, s-a referit la critica adusă guvernării, inclusiv de oficiali occidentali, în privința gestionării situației pandemice din țară.

Potrivit spuselor sale, „în Republica Moldova rata mortalității cauzată de COVID-19 este de 3,46%, pe când în România – 6,59%! La noi e aproximativ ca la Austria – 3,88. Pentru comparație: Portugalia – 4,27%, Germania – 4,65%, Polonia – 4,74%, SUA – 5,92%”… „Rusia are un rezultat mai bun – 1,01%, Belarus – 0,55%. Dar aceste țări au medicină de alt nivel, și condițiile sunt altele”, a precizat el.

„Noi am reușit să ajungem la asemenea indicatori grație acțiunilor autorităților, autosacrificiului lucrătorilor medicali și disciplina unei impunătoare părți a populației! Iată de ce, domnilor, critica lăsați-o pentru dumneavoastră. Iar guvernarea noastră să o aprecieze cetățenii. Ei au votat-o, pe ei și trebuie de întrebat”, a subliniat socialistul.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...