[ X ]
[ X ]
Important21 Martie 2019 07:00

Ex-deputat: Viitorul Guvern trebuie să declare prioritate acest program...

„Acum un an a fost lansat programul „Prima Casă” – un program inedit pentru Moldova şi cu puternic impact social-economic. Pe parcursul întregului an, am monitorizat atent implementarea programului respectiv şi am venit periodic cu aprecieri, multe dintre care pot fi găsite chiar pe acest blog. O voi face şi cu această ocazie, dat fiind importanţa programului. Cu atât mai mult că la capitolul bilanţ sunt multe de spus”, scrie, într-o postare pe blogul personal, ex-deputatul Iurie Dârda.

El menţionează că, „la mai puţin de un an de la lansare, „Prima Casă” a reuşit să asigure cu spaţiu locativ peste 1000 de beneficiari”. „În acest an, se aşteaptă că numărul beneficiarilor va ajunge la 3000. Deci, putem concluziona că avem de a face cu un program ce înregistrează o dinamică permanentă, iar impactul său benefic este resimţit din plin”, precizează ex-deputatul.

Iurie Dârda se întreabă cine astăzi beneficiază de locuinţe în cadrul programului „Prima Casă”? „Tinerele familii, familiile cu mulţi copii, funcţionarii etc. Deci, vorbim despre categorii care chiar au nevoie de susţinere în acest sens. Având o locuinţă, funcţionarii nu părăsesc structurile de stat, astfel investiţia ce s-a făcut în ei nu se pierde. Având o locuinţă, tinerii nu pleacă peste hotare, ci rămân aici, contribuind la dezvoltarea economică a ţării. Având o locuinţă, familiile cu mulţi copii sunt mult mai protejate social”, notează el.

Potrivit lui, „şi în plan economic beneficiile sunt evidente”. „Companiile de construcţii se dezvoltă, piaţa imobiliară este în creştere, se contractează mai multe credite, ceea ce deja dezvoltă business-ul bancar, iar acestea înseamnă şi noi locuri de muncă, şi impozite mai multe plătite în bugetele de diferite nivele. Astfel, creşte capacitatea statului de a soluţiona problemele cu care se confruntă cetăţenii”, scrie Iurie Dârda.

„Dat fiind cele spuse, concluzia ce se impune la un an de la lansarea acestui program este că el s-a dovedit unul de real succes. De aceea, viitorul Guvern, care urmează să obţină în scurt timp votul de încredere al Parlamentului, trebuie să-l declare o prioritate şi să meargă consecvent pe implementarea lui, pe ramificarea şi dezvoltarea acestuia în continuare, pornind de la interesul real al unei mari părţi a societăţii, dar şi de la interesul ţării, în general”, concluzionează el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...