[ X ]
[ X ]
Exclusiv8 Martie 2019 11:00

Deputat: Moldova poate avea viitor doar în spaţiul comunitar, doar în marea familie a democraţiilor europene...

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul Iurie Dârda a fost întrebat în ce măsură a fost afectat procesul de integrare europeană de instabilitatea politică, care a caracterizat anumite perioade din activitatea Parlamentului ce-şi încheie mandatul.   

„2015 a fost un an ratat din punctul de vedere al integrării europene şi nu cred că are sens să revin acum asupra unor lucruri arhicunoscute şi regretabile, ce s-au înregistrat în acea perioadă. Însă, începând cu 2016, lucrurile au început să revină la normal. Astfel, dacă facem abstracţie de anumite deficienţe în comunicarea dintre Chişinău, pe de o parte, şi Bruxelles şi Strasbourg, pe de altă parte, ce s-au înregistrat în 2018 (cred că acestea vor fi depăşite odată cu instaurarea în funcţie a noului Guvern al Republicii Moldova), astăzi RM este cu temele făcute la capitolul obligaţiuni ce reies din Acordul de Asociere şi din Planul de acţiuni privind implementarea acestuia”, a declarat el.

Întrebat dacă ar trebui noul Parlament şi noul Guvern să continue cursul de integrare europeană, Iurie Dârda a răspuns: „Cu siguranţă! Alternativă nu există. Moldova poate avea viitor doar în spaţiul comunitar, doar în marea familie a democraţiilor europene. Numai în acest caz vom ajunge la acel nivel de bunăstare, prosperitate pe care îl merită cetăţenii noştri”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...