[ X ]
Important20 Aprilie 2018 07:00

Un candidat la Primăria capitalei are elicopter! Vezi detalii!

Ex-vicepreşedintele CNI, Victor Strătilă, candidat la Primăria capitalei din partea Partidului Verde Ecologist, şi-a cumpărat încă în 2015 un elicopter. Aparatul de zbor a fost achiziţionat în cadrul unei licitații cu strigare. 

Presa a scris anterior că e vorba de un elicopterul Ka-26, care l-a costat pe Victor Strătilă 103.600 de lei. Mijlocul de transport a fost produs încă în 1975.

Contactat atunci de anticoruptie.md, Strătilă a confirmat că a intrat în proprietatea unui elicopter, precizând că este un fan al acestor aparate de zbor. El a evitat să ofere mai multe detalii, recomandându-le ziariştilor să citească ce a scris despre elicopter pe pagina sa de facebook.

„Este unul din cele circa zece elicoptere care au avut „norocul” să rămână în Moldova. Restul din 105 helicoptere, câte a avut Moldova la obținerea independenței, au fost vândute în diferite țări. Probabil acesta va fi singurul elicopter de acest tip care va mai zbura în Moldova. Primul zbor îl planificăm pentru primăvară. Până atunci vom lucra la certificări, modernizare și aspect estetic. Sunt bineveniți în echipa noastră toți cei cu inima deschisă pentru zborul cu helicopterul!”, scria Strătilă în noiembrie 2015.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...