[ X ]
[ X ]
Exclusiv17 August 2017 06:00

Cu ce se ocupă foştii consilieri ai ex-Preşedintelui Nicolae Timofti

Unii dintre foștii membri ai cabinetului ex-Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti s-au întors la activitatea anterioară, pe care au avut-o până a fi numiți în funcţiile de la Preşedinţie, iar alţii au activităţi noi.

Ion Păduraru a deținut funcția de Secretar general a aparatului ex-Președintelui Republicii Moldova. El a revenit în avocatură şi activează în cadrul biroului ce-i poartă numele.

Ex-consilierul pentru politică externă și integrare europeană, Iulian Grigoriță, a revenit în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în calitate de șef al Direcției Europa Occidentală din cadrul Direcției generale cooperare bilaterală

Fostul consilier în domeniul politic, Aurelia Peru-Balan, după expirarea mandatului, a susținut teza de doctor-habilitat în științe politice. Ea a devenit conferențiar la Departamentul comunicare, Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. În același timp, este cercetător științific și coordonator la Institutul de Cercetări Juridice și Politice la Academia de Științe a Moldovei, iar recent a devenit decan la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Mihail Șleahtițchi, ex-consilierul prezidenţial în domeniul culturii, învăţămîntului şi ştiinţei, actualmente nu deține nici o funcție, însă potrivit lui, a avut mai multe oferte și urmează să ia o decizie. „În decurs de o lună, cred că lucrurile se vor clarifica”, ne-a declarat fostul consilier.

Ex-consilierul în domeniul dezvoltării sociale, Vladimir Șarban actualmente este membru al Comisiei Electorale Centrale, funcție preluată în 2016.

Ex-purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, care a plecat din funcţie cu câteva luni înainte de expirarea mandatului lui Nicolae Timofti, a revenit în jurnalism.

Despre alţi foşti consilieri ai ex-Preşedintelui Nicolae Timofti, nu am reuşit să obţinem informaţii. Vom reveni la această temă pe parcurs, odată cu obţinerea informaţiilor relevante.

Amintim că, potrivit legii, consilierii din cabinetul Preşedintelui nu au dreptul să-şi continue mandatul odată cu schimbarea şefului de stat. Acest drept îl au doar funcţionarii din cadrul instituţiei prezidenţiale.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...