[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 August 2022 14:59

Prim-ministrul: Vom lucra și vom face tot posibilul ca să ieșim din toate crizele puternici 

„Pe parcursul istoriei Republicii Moldova, au fost mai multe evenimente care au definit generații întregi. Voi, tinerii de astăzi, treceți printr-o perioada marcată de crize, dar anume felul în care v-ați implicat în gestionarea crizei refugiaților va defini parcursul generației voastre. Datorită calităților pe care le-ați demonstrat, sloganul „O țară mica cu inimă mare” a devenit realitate” – a declarat Premierul Natalia Gavrilița în cadrul Conferinței Naționale a Tineretului din Moldova, cu genericul „Youth Peace Builders și rolul sectorului de tineret în răspunsul Guvernului la criza refugiaților din Moldova”, informează TRIBUNA.

Șeful Executivului a subliniat că Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni pe cap de locuitor, dar, în pofida resurselor limitate, prin implicarea oamenilor, țara noastră a reușit să depășească dificultățile existente, devenind mai rezilientă și puternică.

„Capacitățile noastre indicau clar că doar prin solidaritate și participarea fiecăruia vom putea face față. Implicarea imediată a voluntarilor, autorităților, organizațiilor non-guvernamentale, a întreprinderilor private și a fiecărui cetățean în parte ne-a făcut cunoscuți în lume pentru modul în care am gestionat criza”, a spus oficialul.

Potrivit Prim-ministrului, în țară mai rămân peste 70 de mii de refugiați, iar pentru tinerii ucraineni sunt organizate diverse activități care contribuie la incluziunea socială a acestora. Totodată, Guvernul rămâne concentrat pe promovarea politicilor de tineret. În acest sens, a fost lansat Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, au fost acordate granturi pentru organizațiile de tineret și vouchere culturale, iar în perioada apropiată va fi creată o Agenție pentru tineret.

„Avem mai multe inițiative și vă asigur că vom depune toate eforturile ca, împreună cu dumneavoastră, să menținem drept prioritate realizarea politicilor pentru tineri. Vom lucra și vom face tot posibilul ca să ieșim din toate crizele puternici și cu o generație pregătită să aducă Moldova în Uniunea Europeană”, a mai spus Premierul.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...