[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii15 Noiembrie 2021 07:00

Analist politic: Pe cât de norocos a fost la anticipate PAS, pe atât de nenorocos e în perioada de guvernare 

„Guvernarea a fost prinsă, să zicem așa, pe nepus în masă. Pe cât de norocoasă a fost în alegerile parlamentare anticipate această guvernare sau acest partid, PAS, pe atât de nenorocos, pe atât de complicată este situația în care ei trebuie să guverneze.” Declarația a fost făcută de analistul politic Nicolae Negru, în contextul crizei energetice din țara noastră, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, niciun partid, nici măcar Partidul Comuniștilor atunci, în 2001, când a venit la putere, nu s-a pomenit într-o situație atât de dificilă, atât de complicată, atât internă, cât și externă.

„Noi și pe plan intern, și pe plan extern suntem supuși unor presiuni la care nu a fost supusă nicio guvernare. De aceea eu zic că, în linii generale, ținând cont de lipsa de experiență, ținând cont de faptul că mulți miniștri abia s-au așezat în scaunele lor și nu au avut experiență administrativă, unii au venit din ONG-uri, dacă ținem cont de acest fapt, atunci trebuie să punem o notă pozitivă actualei guvernări. Pronosticurile catastrofiste nu s-au adeverit deocamdată, zic, fiindcă nu se știe ce o să fie în continuare și desigur că există forțe în interior și în exterior care au să încerce să clatine această luntre sau, să zicem, această barcă, care se numește Republica Moldova”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, expertul a spus că Republica Moldova deja plătește un preț politic pentru contractul semnat cu Gazprom.

„Deja îl plătește acest preț politic, fiindcă aceste prețuri atât de mari desigur că au să aibă un impact asupra, să zicem așa, raportului de forțe în Republica Moldova. Desigur că actuala guvernare s-a bucurat de foarte mult sprijin popular, peste 50 la sută, n-a fost în istorie așa ceva, mă refer la procente, căci după mandate au fost și mai multe. Și lucrul acesta, nu știu dacă se va menține acest sprijin popular, să vedem cum o să ieșim din iarnă și dacă se va eroda această guvernare sau ratingul, popularitatea acestei guvernări dacă se va eroda, Moscova poate să zică că ceva-ceva a fost atins, fiindcă era un potențial foarte mare de sprijin. Repet, încă n-a fost niciodată și pe dreapta n-a rămas absolut nicio forță politică, care să-i facă concurență, și pe stânga este Blocul comuniștilor și Socialiștilor, care e totuși în derivă”, a afirmat Negru.

 

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...