[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii12 Martie 2022 08:00

Nicolae Negru: Trebuie să dăm dovadă de maturitate – și clasa politică, și cetățenii

Analistul politic, Nicolae Negru a comentat reacția populației la scumpirile din ultima perioadă și cele care se anunță, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, populația Republicii Moldova este cumva influențată de panica, care se mai aude uneori de dincolo de Prut și de dincolo de Nistru și autoritățile ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a-i calma pe oameni.

„Din punctul meu de vedere, pe care l-am expus și mai înainte, mai bine să suportăm scumpirile, decât să suportăm bombele rusești, și cetățenii ar trebui să conștientizeze acest fapt. Desigur că asta nu anulează unele carențe ale guvernării, guvernarea trebuie să fie foarte atentă la unele scumpiri, fiindcă sunt unele nejustificate sau speculative, să le spunem așa. Acestea trebuie curmate din rădăcină”, a menționat expertul, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Cât privește scumpirile combustibilului, „care sunt inevitabile odată cu încercarea de a izola din punct de vedere economic Rusia sau de a renunța la petrolul și gazele rusești” – Nicolae Negru a spus că – trebuie să dăm dovadă de maturitate, și clasa politică trebuie să dea dovadă, dar și cetățenii Republicii Moldova.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...