[ X ]
[ X ]
Important22 Septembrie 2021 06:30

Cele două urgențe de pe masa guvernării 

Așa un paradox. Anul trecut când nu era vaccin, socialiștii erau criticați în stânga și în dreapta pentru orice creștere a cazurilor de infecție. Evident cei de la conducere se fac responsabili de modul cum gestionează criza pandemică. Acum e mult mai simplu decât era anul trecut. Există vaccin și vreo 30% din populație este vaccinată. Cu toate aceste avantaje, guvernarea PAS scapă lucrurile de sub control, valul infecțiilor a început după anticipate, dar și mai pronunțat după „paradă” și deja răcirea vremii. Declarațiile au fost făcute de analistul politic Dionis Cenușa, informează TRIBUNA.

Expertul a spus că nu știe de ce dar cei care anul trecut îi criticau pe socialiști nu spun niciun cuvânt în adresa PAS (de parcă nu ar fi la guvernare).

„Evident, simpatiile, loialitatea sau altceva de natură politică a dus la instituirea unei auto-cenzuri”, a adăugat el.

În timp ce nu se cere responsabilizarea PAS și a exponenților acestuia aflați la putere – a remarcat Cenușa – toată responsabilitatea cade pe cei nevaccinați.

„Comportamentul acestui segment social este un produs al acțiunilor și inacțiunilor actualei guvernări și a celor precedente.

Primii responsabili de ceea ce se întâmplă în domeniul epidemiologic sunt guvernanții, care sunt responsabili de gestionarea crizei. Estimez că cu asemenea tempouri numărul celor îmbolnăviți s-ar putea dubla până la jumătate de milion și într-o perioadă mai scurtă, având în vedere cât de contagioasă este Delta”, a mai spus liderul de opinie, precizând că nicidecum nu face panică.

Totodată, el a făcut referire la situația din țările vecine și a subliniat că PAS este principalul responsabil în Republica Moldova. „Acestuia trebuie să i se ceară socoteală în primul rând. Este ciudat că se caută vinovați doar în altă parte. Promovarea vaccinării și stoparea infecțiilor – două urgențe pe masa guvernării”, a conchis Cenușa.

 

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...