[ X ]
[ X ]
Comentarii16 August 2021 06:30

Concluzie: Există câteva lucruri care ar putea juca festa noului Guvern și acesta să nu ajungă la așteptările setate de alegători

Guvernul Gavrilița a fost învestit cu mult entuziasm, un mega credit de încredere și așteptări enorme din partea cetățenilor, mulți vorbind despre acest Cabinet ca „ultima șansă” a Republicii Moldova de a deveni un stat prosper. Totuși, există câteva lucruri care ar putea juca festa noului Guvern și acesta să nu ajungă la așteptările setate acum de cei care și-au dat votul pentru Partidul Acțiune și Solidaritate la 11 iulie curent. Despre aceasta se menționează în cel mai nou clasament elaborat și publicat de TRIBUNA.

Primul lucru menționat e „lipsa de experiență de guvernare”: „Majoritatea membrilor Guvernului nu au experiență de lucru în Guvern, chiar în instituțiile statului în general, mulți fiind din societatea civilă, din mediul privat, ceea ce – pe de o parte e bine – că au fost aduși oameni noi, așa cum se tot insista, dar poate fi și rău – dacă nu vor putea face față provocărilor existente din instituții. Totodată, mai multe voci ale experților au declarat că în noul Guvern este multă expertiză, multe cunoștințe teoretice, însă mai puțină practică – și acest lucru, evident, poate juca festa Executivului.”

Un alt lucru e „lipsa de cadre”. „Imediat după învestire, Guvernul a și purces la eliberări din funcții… în lanț, dar mai puțin la numiri. Natalia Gavrilița, înainte de a fi votată Prim-ministru, a recunoscut că s-a confruntat cu problema cadrelor atunci când a format echipa Guvernului… Și nu este exclus că întreaga echipă se va confrunta cu problema de a nu avea oameni – mai ales din afara sistemului, integri, profesioniști – după cum pledează guvernarea, pentru toate funcțiile care au devenit și vor deveni vacante în scurt timp, astfel că nu e exclus să asistăm la numirea unor personalități nu neapărat „noi”, iar lucrul acesta s-ar putea să nu fie tocmai pe placul tuturor”, menționează sursa.

Alte trei lucruri care pot juca festa noului Guvern – AICI.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...