[ X ]
[ X ]
Breaking news9 August 2021 06:00

Prioritate imediată a Guvernului Gavrilița. De plecare din funcție trebuie să se pregătească...!

Una dintre prioritățile imediate ale Guvernului condus de Natalia Gavrilița, care a fost învestit la 6 august curent, este demararea reformei justiției și a implementării pachetului anticorupție. Despre aceasta se menționează în cel mai nou clasament al portalului TRIBUNA.

Astfel, acest lucru prevede că în scurt timp urmează eliberări din funcții și, potrivit Programului „Moldova vremurilor bune”, vor fi afectați mulți demnitari și funcționari.

„O a doua prioritate imediată a Cabinetului este reforma justiției și implementarea pachetului anticorupție și aceasta va începe cu eliberarea din funcție a persoanelor din conducerea ministerelor, altor autorități administrative centrale, Cancelariei de Stat, precum și a structurilor organizaționale și a instituțiilor din sfera de competență a acestora, inclusiv din serviciile desconcentrate, care s-au manifestat prin ineficiență în activitate, au comis sau admis ilegalități și promovat grupuri de interese și/sau au fost implicați, contrar legii, în acțiuni de favorizare a partidelor politice sau a concurenților electorali, și numirea, în locul acestora, a unor persoane integre și profesioniste” – menționează sursa.

De asemenea, Guvernul mai dorește modificarea legislației cu privire la declararea averilor de către funcționarii și demnitarii publici, dar și introducerea unor mecanisme transparente și echitabile de alegere și numire a membrilor CSM și CSP etc.

Alte 3 priorități imediate ale Guvernului Gavrilița le puteți cunoaște AICI.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...