[ X ]
[ X ]
Breaking news6 Mai 2021 12:00

Analist politic, despre rezultatul anticipatelor: Surprize vor fi. Și s-ar putea să fie în primul rând pentru PAS

Analistul politic Igor Volnițchi susține că rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent va fi cu surprize, informează TRIBUNA.

„Surprize s-ar putea să fie în primul rând pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și personal pentru președintele Maia Sandu, deoarece electoratul de centru-dreapta, ce include și unioniștii, nu e unul elastic și are o anumită greutate electorală în Republica Moldova. Acesta nu poate să se mărească, având în vedere experiența de la prezidențiale, când a fost atins apogeul său. Dar, reîmpărțirea acestui electorat poate avea loc. Pentru țară s-ar putea să fie mici surprize, dar pentru PAS, care deja a dat la o parte toți oponenții, ar putea fi surprize mari”, a declarat Volnițchi, în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV.

Potrivit spuselor sale, electoratul de stânga e stabil, e mai organizat și are o atitudine mai responsabilă cu privire la alegeri.

„Electoratul de dreapta e unul în continuare mișcare – poate foarte repede pe cineva să ridice și tot așa de repede să-l coboare”, a mai spus el, precizând că totul depinde de activismul alegătorilor.

Analistul politic a spus că, susținătorii PAS greșesc dacă gândesc că, deoarece Maia Sandu a obținut peste 50% în turul II al alegerilor prezidențiale, partidul neapărat va ajunge la guvernare după anticipate.

„Nu e adevărat acest lucru, pentru că atunci au susținut-o mai multe partide de dreapta și parțial alegătorii lui Usatîi”, a menționat expertul, precizând că în scrutinul din iulie toate acele partide vor participa individual sau în blocuri.

Totodată, Volnițchi a amintit, în context, de exemplul comuniștilor care, în 1998, cu 40 de mandate, nu au ajuns la guvernare, ci în opoziție.

„Electoratul de dreapta este foarte emoțional. Întâi este impresionat de cineva, apoi tot acest electorat îl coboară de pe piedestal”, a subliniat analistul politic.

Emisiunea integrală cu Igor Volnițchi poate fi urmărită mai jos:


Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...