[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important9 Aprilie 2021 06:30

De ce Vlad Plahotniuc ți-a dat anume ție această funcție? Prima femeie Ambasador al RM în SUA a făcut dezvăluiri din culisele trecutului!  

Cristina Balan, fostul Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii (SUA), prima femeie care a ocupat această funcție, a făcut dezvăluiri din trecutul său politic și relația cu Vlad Plahotniuc, care i-a fost șef în business, apoi – în politică, informează TRIBUNA.

Cristina Balan, în cadrul interviului „If 2 Talk” pe Youtube, a declarat că „Vlad Gheorghevici a fost cel mai bun” dintre șefii săi în domeniul afacerilor, atuul lui fiind viteza de lucru.

Cât despre venirea în politică, ea a spus că Plahotniuc nu a impus-o. „El a decis că e timpul pentru o altă echipă, cu viziune proaspătă, eficientă, și ne-a adus din business”, a declarat fosta vicepreședintă a Partidului Democrat din Moldova (PDM).

 Fiind întrebată de ce anume ei Vlad Plahotniuc i-a dat funcția de Ambasador, având în vedere că erau și alți pretendenți, ea a spus:

 „În SUA nu a fost mult timp ambasador, funcția era vacantă. Veneau oameni și cereau pe cineva mai repede, pentru că e o funcție-cheie. Unii spuneau că ar fi bine să vină o femeie ca Cristina. Eu auzeam, zâmbeam, adică îmi plăcea să aud aceste lucruri, dar nu mă gândeam ca la o idee serioasă… Vlad Gheorghevici nu agrea ideea dată, pentru că erau foarte multe de făcut aici. Cel mai ușor e să iei un diplomat de carieră, să-i dai unele teze și să reprezinte Guvernul, dar diplomații de carieră nu coincideau cu cererile și dinamica… Și a fost nevoie să se caute… A fost un compromis. Eu sunt foarte recunoscătoare pentru această funcție, dar eu și fără ea aș fi trăit foarte bine. Așa s-au aranjat stelele, aș zice”.

Ea a spus că, în dependență, de numărul de membri ai familiei, veniturile din funcția de Ambasador e de 3 000-5 000 dolari pe lună. Totodată, a precizat că diplomații nu achită impozitele prevăzute acolo de lege.

Cristina Balan a mai povestit că, atunci când a ajuns la Ambasadă, a găsit murdărie și miros urât, așa că în scurt timp a fost făcută reparație cosmetică, au fost schimbate covoarele, au fost spălate geamurile – lucru care nu se întâmplase „de vreo 15 ani”.

 TRIBUNA precizează: Cristina Balan a ocupat funcția de Ambasador în SUA în perioada iunie 2018 – iunie 2019.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...