[ X ]
[ X ]
Important29 Noiembrie 2020 14:00

Omul săptămânii – Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova

Această săptămână a fost marcată de îndemnurile și propunerile Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de Pavel Filip, în vederea asigurării stabilității și unei guvernări funcționale în Republica Moldova.

Pavel Filip, chiar în debutul săptămânii, a reiterat apelul democraților privind discuții pe larg între partide și a prezentat 3 soluții urgente pentru depășirea crizei pandemice, ce pot fi implementate rapid și fără costuri mari: 1. Reguli clare pentru toți, 2. Respectarea legii și 3. Testarea extinsă.

„E timpul să punem pe pauză luptele politice și să luăm decizii în interesul țării. Haideți să demonstrăm că fabula „Racul, lebăda și știuca” poate avea și final fericit, dacă împreună ne unim eforturile pentru a ieși din prăpastia în care, din păcate, în fiecare zi ne adâncim tot mai mult. Am încredere că împreună, cu forțe comune, vom reuși să trecem și de asta”, a subliniat liderul democraților.

De asemenea, Pavel Filip, în această săptămână, a discutat cu cetățenii în cadrul unui live pe Facebook și a avut o întrevedere cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Și colegii lui Filip au fost activi: au participat la emisiune, s-au întâlnit cu cetățenii în teritoriu și au venit cu inițiative și declarații.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada 1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM, funcţie exercitată  până în iunie 2019. Pavel Filip a fost ales președinte al Partidului Democrat din Moldova la 7 septembrie 2019. Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...