[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Octombrie 2020 07:00

Declarație: „Fără Blocul ACUM restabilit într-o formă sau alta, șansele Maiei Sandu de a fi aleasă președinte sunt minime”

Politologul Dionis Cenușă a venit cu câteva concluzii vizavi de rezultatele sondajului „Barometrul Opiniei Publice” (BOP), informează TRIBUNA.

„Deci, nimic nu îl oprește pe Dodon să o avanseze pe Maia Sandu, chiar dacă și cu 1%, în primul tur. În al doilea, diferența va fi însă mai mare, deoarece Dodon poate acumula voturile populiste ale lui Usatîi. În același timp, Maia Sandu poate conta ferm doar pe voturile lui Năstase și Țicu – în jur de 3%”, a scris Cenușă, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, datele sunt cele procesate de BOP/IPP: „Deci, puțini sau nimeni nu se îndrăznesc să atace sondajul”.

Dionis Cenușă crede că este o situație extrem de complicată pentru componentele fostului Bloc ACUM, care, din aroganță și egoism politic, nu înțeleg importanța mobilizării votului deja din primul tur. „Fără Blocul ACUM restabilit într-o formă sau alta, șansele Maiei Sandu de a fi aleasă președinte sunt minime”, a punctat el.

Politologul a mai spus că nu e vorba de fraude despre care strigă opoziția deja săptămâni la rând și pe care nu le poate proba. „Nici observatorii OSCE/ODIHR nu au găsit evidențe. Vorbim despre strategii și tehnici electorale, pe care opoziția dacă și le are, atunci sunt ineficiente. Cel mai recent caz este inabilitatea de a valorifica cumva informația despre cooperarea lui Igor Dodon cu serviciile secrete ruse. Nici acest lucru grav nu a servit ca deșteptare pentru opoziție autoizolată și fragmentată. În locul repetării constante a faptului că alegerile vor fi sau sunt fraudate, opoziția trebuie să se mobilizeze pentru a le câștiga”, a conchis Cenușă.

TRIBUNA precizează: Potrivit BOP, dacă mâine s-ar organiza alegeri pentru funcția de Președinte, respondenții ar vota cu: Igor Dodon – 23,2%, Maia Sandu – 19,7%, Renato Usatîi – 10,9%, Violeta Ivanov – 4,8%, Octavian Țîcu – 1,6%, Andrei Năstase – 1,3%…

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...