[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Octombrie 2020 15:00

Declarație: „În Republica Moldova, voința politică are o singură direcție”

„În calitatea mea de expert anticorupție, declar cu toată responsabilitatea că în Republica Moldova, voința politică are o singură direcție – să fure cât mai mult poporul!”. Declarația a fost făcută de Victor Strătilă, ex-vicepreședinte al ANI, informează TRIBUNA.

În context, el a spus că, „pentru asta, partidele politice ajunse la putere, indiferent de orientare politică, își împart instituțiile de stat și sferele de influență economică”.

„În funcții, la instituțiile partajate sunt puse persoane mediocre, neprofesioniste și docile, cărora li se pune o singură sarcină – instituția să îndeplinească cele dorite de partidul partajant (sabotarea luptei cu corupția, deraierea cursului european, sărăcirea poporului etc.), și să acumuleze bani pentru susținerea partidului (din mită, delapidare, trucare licitații etc.). Prin procurarea instituțiilor mass-media și a ONG-urilor, aceste partide dezinformează și derutează poporul, spălând imaginea politicienilor și a partidelor implicate în acte de corupție”, a declarat Strătilă, pe o rețea de socializare.

El a spus și „ce pot face partenerii de dezvoltare într-un stat capturat și corupt”: „Să suspende finanțarea oricăror proiecte, până când partidele de guvernământ nu vor demonstra angajament și pași concreți în decapturarea instituțiilor statului, în reluarea luptei cu corupția și a ridicării nivelului de trai al poporului!”.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...