[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv20 Septembrie 2020 07:00

A fost Prim-ministru, apoi – ministru! Chiril Gaburici pune punctele pe „i”: „Nu sunt un funcționar public clasic”

Chiril Gaburici a fost de două ori în guvern – în calitate de Premier, dar și de ministru al Economiei, iar plecarea din funcțiile publice – spune el – a fost simplă, deoarece a revenit în domeniul afacerilor, informează TRIBUNA.

„Cred că pentru fiecare persoană e diferit. Nu sunt un funcționar public clasic și în birourile guvernului am petrecut o perioada scurtă din viață. Nu am dependență de birourile guvernului și, pentru firea mea, activitatea în guvern nu este cea mai potrivită. În fața guvernului stau munți de probleme mari și complicate. Așteptările de la guvern sunt mari și oamenii vor soluții azi. Miniștrii trebuie să facă față la un număr mare de probleme cu echipe mici, cu bugete foarte limitate și să respecte niște proceduri complicate, care deseori îngreunează procesul decizional. Dacă adăugăm aici tensiunile politice interminabile, atunci putem înțelege cât de complicata e activitatea în guvern. Am menționat detaliile astea ca să fie clar – pentru mine plecarea din guvern a fost simplă – am revenit în mediul de afaceri, în care mă simt confortabil” – a spus el, despre plecarea din Guvern, în cadrul unui interviu pentru www.tribuna.md.

Totodată, Gaburici a spus că, în ambele cazuri, înainte de a accepta să meargă în Guvern, și-a luat timp de gândire. „Am acceptat după ce am decis că merită să încerc să schimb ceva. Fiind în afara guvernului, ca și oricine, îmi fac impresii despre deciziile și eficiența lui. E ușor să judeci dintr-o parte despre cei care muncesc acolo. Raționamentele astea m-au făcut să accept. În afaceri fiecare decizie e o încercare, care prin munca de echipă, o transformăm într-o realizare. Evident, încercare bine gândită. Tot business-ul ne învață să ne asumăm răspunderea și să înțelegem că fiecare încercare eșuată e un pas mai aproape de succes”, a subliniat fostul Prim-ministru.

Interviul integral poate fi citit AICI.

TRIBUNA amintește: Chiril Gaburici a fost Prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 18 februarie-22 iunie 2015, iar ministru al Economiei și Infrastructurii – în perioada 10 ianuarie 2018 – 8 iunie 2019.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...