[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Septembrie 2020 14:00

Omul săptămânii - Pavel Filip, președinte al Partidului Democrat din Moldova

Această săptămână a fost marcată de decizia Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de Pavel Filip, de a nu va avea candidat la prezidențiale. Aceasta a fost argumentată prin faptul că s-a ținut cont de interesul ţării şi al cetăţenilor.

„PDM este un partid serios şi sincer şi va spune cu voce tare ceea ce toţi cei înscrişi în cursa electorală ştiu, dar nu vor să recunoască public. În aceste alegeri există doar 2 candidaţi şi punct. Asta înţeleg şi ceilalţi candidaţi, însă, din cauza orgoliilor şi intereselor înguste, şi-au anunţat participarea în cursă”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, în afară de cei 2 candidaţi cu şanse, toţi ceilalţi candidaţi sunt doar figuranţi şi au rolul să încurce un candidat sau altul, să facă jocul unuia sau altuia şi să deschidă calea unor negocieri subterane înainte de vot, și toate acestea  în plină pandemie şi criză economică, expunând riscului zeci şi sute de oameni. „PDM nu va participa la astfel de jocuri subterane şi nu îşi va minţi electoratul. Nu vedem sensul să intrăm în acest război politic şi să ne irosim forţele pentru funcţia de preşedinte, care oricum este una simbolică. Suntem ţară parlamentară, la noi contează Guvernul şi Parlamentul”, a punctat Filip.

Totodată, democrații au anunțat că miza sunt alegerile parlamentare, iar în perioada următoare, vor merge în toate raioanele ţării cu activul, dar şi susţinători, pentru a consolida şi mai mult partidul.

De asemenea, ei au anunțat că, vor invita membrii săi să participe activ în cadrul procesului electoral pentru a susţine un candidat care va munci pentru oameni şi pentru bunăstarea acestora.

Pe lângă această decizie, în săptămâna curentă, candidatul PDM, Serghei Rusu a obţinut mandatul de Primar la Nucăreni, Teleneşti, la alegerile locale noi.

De asemenea, preşedintele PDM, Pavel Filip a discutat cu Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. Și formațiunea a anunțat despre alegerea a 6 vicepreşedinţi noi şi o nouă componenţă a Biroului Executiv.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada 1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM, funcţie exercitată  până în iunie 2019. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...