[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important9 Iulie 2020 06:30

Lider de partid parlamentar: Pericolul cel mai mare este ca Guvernul Chicu să…

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase crede că Guvernul Chicu poate cădea în orice moment, informează TRIBUNA.

„După pierderea majorității în Parlament destinul lui nu mai depinde de Dodon. El este la discreția totală a partidelor care se opun semnării moțiunii de cenzură, pregătită de Platforma DA. Așteptăm, însă, că lucru acesta se va produce curând. Nu scoatem din ecuație nici demisia Guvernului, dar nici provocarea unei destituiri prin asumare de răspundere în condiții de oportunism politic evident sub pretextul promovării unor legi cu maximă sensibilitate socială. Orice variantă e posibilă. Pericolul cel mai mare este ca Guvernul Chicu să asigure interimatul până la alegerile parlamentare anticipate, care, cel mai probabil, vor putea fi organizate abia în primăvara anului viitor”, a spus Năstase, într-un interviu pentru curentul.md.

Potrivit lui, decizia Curții Constituționale a creat însă o nouă paradigmă.

„Partidele politice vor trebui să-și asume soluții pentru scoaterea Republicii Moldova din criză. Acest lucru este imposibil fără instituirea unui nou guvern. Din punctul nostru de vedere partidul cu cea mai mare capacitate și justificare morală să conducă acest guvern este Platforma DA. Platforma DA este exponentul politic al mișcărilor de protest contra oligarhiei, simbolul rezistenței contra mafiei aflate la guvernare. Platforma DA a demonstrat acest lucru în luptă contra lui Plahotniuc și Dodon, mai mult decât oricare altcineva. Am depus eforturi pentru a demasca schemele criminale în RM, în străinătate și suntem deciși să revenim la reforma justiției, acolo unde s-au oprit schimbările în sistem și unde au apărut complicități între organele de drept și răuvoitori. Încercările unora de a ne asocia unor grupuri sau altora de oligarhi sunt incompatibile cu codul nostru genetic”, a mai spus Năstase.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...