[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv27 Iunie 2020 11:00

Declarație: „Autoritățile de la Chișinău trebuie de urgență să intre în contact cu Bruxelles-ul”

Potrivit politologului Dionis Cenușă, se pare că se confirmă unele dintre prognozele sale anterioare – Georgia este eligibilă pentru călătorii în Uniunea Europeană/Schengen, informează TRIBUNA.

„UE a decis asupra listei țărilor care vor fi eligibile pentru călătoriile (neesențiale) în UE și zona Schengen. Euronews a publicat o scurgere de informație cu privire la lista țărilor eligibile. Din grupul țărilor Parteneriatului Estic, Georgiei i se alătură Ucraina, chiar dacă ultima nu s-a descurcat cu același succes ca georgienii cu criza sanitară. De asemenea, din lista dată lipsește Rusia, care probabil va introduce măsuri de restricție, pe principiul reciprocității. Încă urmează să vedem”, a scris Cenușă, pe o rețea de socializare.

El mai spune că autoritățile de la Chișinău trebuie de urgență să intre în contact cu Bruxelles-ul, pentru a stabili care sunt criteriile utilizate de partea europeană.

„După cum am spus jumătate de lună în urmă, UE trebuia să dezvolte împreună cu statele Parteneriatului Estic „o foaie de parcurs” clară pentru a crea o perspectivă pentru ieșirea din acest blocaj. Dacă nici UE și nici țări precum Moldova (Armenia, Azerbaidjan), nu vor iniția discuții despre „o foaie de parcurs”, atunci ne putem trezi cu critici aspre la adresa UE, încurajate de propaganda rusească. Aceasta ar putea folosi momentul pentru a înrăutăți sentimentele față de UE”, a mai scris Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...