[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Iunie 2020 06:30

Declarație: Se confirmă faptul că opoziția riscă fărâmițare din cauza luptei pentru putere și, concomitent, ca urmare a pierderii puterii politice

Politologul Dionis Cenușă a punctat câteva evenimente care au loc în paralel în interiorul opoziției, declarând că opoziția riscă să se fragmenteze, informează TRIBUNA.

„Unu – Platforma DA propune, de facto, trei candidaturi pentru funcția de Premier – Andrei Năstase, Alexandru Slusari și Igor Munteanu. Diferența dintre cele trei candidaturi variază în funcție de gradul de moderare și disponibilitatea unei rețele de contacte la nivel internațional. Ambele aspecte îl favorizează pe Igor Munteanu. Parțial, acest lucru explică de ce Platforma DA promovează preponderent mesajele lui Igor Munteanu în ultimul timp.

Doi – Reprezentanții organizațiilor teritoriale (Ungheni) pleacă din partid din cauza abordărilor „dictatoriale” din interiorul PAS. Acest incident a fost precedat de scandalul de la Hâncești, când Grigore Cobzac a refuzat să cedeze în fața candidaturii lui Olesea Stamate pentru alegerile parlamentare noi. Problema poate rezulta din calitatea democrației interne a formațiuni, deseori reproșată Maiei Sandu. Totodată, pot exista și alte explicații. În funcție de partidul la care foștii membri PAS de la Ungheni decid să adere va fi clar cine stă în spatele acuzațiilor de „dictatură” în PAS”, a scris Cenușă, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, aceste evenimente confirmă faptul că opoziția riscă fărâmițare din cauza luptei pentru putere și, concomitent, ca urmare a pierderii puterii politice. „Resuscitarea Blocului ACUM mai poate fi o soluție, dar niciuna dintre părți nu arată vreun interes pentru acest lucru”, a conchis Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...