[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news28 Mai 2020 09:45

Fracțiunea Platforma DA cere convocarea azi a Biroului Permanent pentru stabilirea următoarei ședințe plenare

„Fracțiunea Platforma DA iese din autoizolare. Toate testele la COVID-19 ale deputaților noștri sunt negative” – anunță șeful fracțiunii parlamentare, Alexandru Slusari, informează TRIBUNA.

El a spus că deputații formațiunii categoric nu susțin ideea unor deputați din majoritatea parlamentară să blocheze activitatea legislativului pentru 2 săptămâni.

„Nu ar trebui să existe nici o diferență dintre aleșii poporului și medici, polițiști, vameși din prima linia, care imediat după testarea se întorc la muncă. Înțelegem frica lui Dodon față de comisia parlamentară de anchetă, care foarte curând poate să investigheze actele de corupție și de îmbogățire ilicită a președintelui. Dar Parlamentul trebuie să muncească. Suntem republica parlamentară”, a declarat deputatul.

Slusari a mai spus că, „la 1 mai deja avem un deficit bugetar pe patru luni mai mare decât deficit bugetar pentru întregul anul 2019”. „Totodată, majoritatea parlamentară, prin introducerea carantinei artificiale, tergiversează adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale, ultima condiția pentru legislativ în vederea obținerii tranșei a doua din asistența macrofinanciară UE în valoarea aproximativă de 600 mln. lei în forma de credit facil și grant”, a adăugat el.

Fruntașul Platformei DA a mai spus că, Parlamentul ar trebui în scurt timp să voteze niște proiecte de importanță majoră pentru sprijinul medicilor, pensionarilor, producătorilor autohtoni, fermierilor etc. „Urmează să ne clarificăm cum declarăm starea de forța majoră pentru business, astfel încât agenți economici și antreprenori-persoane fizice ar avea posibilitatea legală la restructurarea datoriilor”, a precizat politicianul.

În acest context, fracțiunea Platforma DA cere convocarea azi a Biroului Permanent pentru stabilirea următoarei ședințe plenare pentru vineri, 29 mai.

Cristina Gurez

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...