[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2020 07:00

Declarație: Anticipatele în mod normal ar trebui să aibă loc deja după alegerea președintelui

Cunoscutul analist politic, Victor Ciobanu susține că, asistăm deja la o criză politică în plină desfășurare, pentru că vedem aceste permutări în Parlament, în care se șubrezește deja majoritatea parlamentară, care riscă să devină o minoritate, informează TRIBUNA.

Referindu-se la scenarii, ținând cont de aceste evoluții care se întâmplă pe scena politică a Republicii Moldova, Victor Ciobanu a spus că, PPDA a declarat că este gata să-și asume guvernarea, dar evident că nu are șanse să fie votat, pentru că nu se adună voturi.

„Îmi vine greu să-mi imaginez că dna Sandu sau, eventual, Platforma DA ar vota alături de Candu-Șor o nouă majoritate. De fapt, acest tandem Candu-Șor joacă un rol pro-activ, iar PAS și PPDA stau oarecum în expectativă și trebuie să facă anumite declarații. Dacă continuă acest scenariu, atunci Candu-Șor vor devora în continuare majoritatea actuală. Acum cred că și președintele Dodon este conștient de acest lucru, fapt care l-a determinat să invite reprezentanții PAS, PPDA și PD la consultații în vederea determinării evoluției următoare în țară, deci ce se poate întâmpla”, a declarat Ciobanu, în cadrul unui interviu pentru europalibera.org.

Fiind întrebat despre faptul că – Președintele Dodon spune că dorește un compromis cu Maia Sandu și Andrei Năstase, chiar în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, despre care tot el spunea că ar putea avea loc odată cu alegerile prezidențiale din toamna acestui an, analistul a spus că varianta aceasta îl avantajează.

„Această variantă cu siguranță îl avantajează pe Dodon, ca să meargă în aceeași zi, pentru că atunci ei s-ar susține reciproc: PSRM-ul – președintele, președintele – PSRM-ul, se fac transferuri de rating ș.a.m.d. Nu cred că ar putea agrea Curtea Constituțională această variantă, pentru că sunt două scrutine diferite ca esență și nu este bine să le comasăm. De aceea, anticipatele în mod normal ar trebui să aibă loc deja după alegerea președintelui”, a mai spus Ciobanu.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...