[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Martie 2020 14:00

Omul săptămânii - Sergiu Burduja, Directorul Serviciului Vamal

În plină criză cauzată de Coronavirus, când mai totul stagnează, iar decepţia pune stăpânire și mai mult pe oameni, instituţii, întreprinderi etc., Serviciul Vamal al Republicii Moldova, în frunte cu Sergiu Burduja, a anunţat în această săptămână, că a reuşit, în luna martie, să sporească încasările cu 23% (faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut).

De la începutul lunii martie, încasările Serviciului Vamal se cifrează la circa 1,5 miliarde de lei. Numai în ultima săptămână, adică în perioada 16-22 martie 2020, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 462,7 milioane lei, fiind perfectate 10 522 de declarații vamale.

Pe fondalul situaţiei generale de criză, reuşita Serviciului Vamal al Republicii Moldova este de-a dreptul impresionantă. În condiţiile în care criza legată de Coronavirus afectează activităţile economice de pe teritoriul Republicii Moldova, creşterile la capitolul venituri înregistrate de Serviciul Vamal s-ar putea să fie acea gură de oxigen care să ţină Republica Moldova pe linia de plutire.

TRIBUNA precizează: Sergiu Burduja s-a născut la data de 25 martie 1969 în satul Cucuruzeni, raionul Orhei. Și-a făcut studiile, în perioada 1986-1993, la Academia de Studii Economice din Moldova. Din februarie 2001 până în iulie 2002 a activat în calitate de consilier al Ministrului Finanțelor al Republicii Moldova. Din iulie 2002 până în iulie 2006 a fost Director general al Departamentului control financiar şi revizii al Ministerului Finanțelor. Din iulie 2006 până în noiembrie 2008 – Director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Din noiembrie 2008 până în noiembrie 2009 – Director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției. Din februarie 2010 până în iunie 2018 – Șef al Direcției securitate aeronautică, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova. Din iunie 2018 până în decembrie 2019 – Șef al Serviciului de securitate, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică al Republicii Moldova. De asemenea, a fost Director interimar al Serviciului Vamal, Director adjunct al Serviciului Vamal, Șef al Departamentului antifraudă și conformare. Din ianuarie 2020 este Director al Serviciului Vamal.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...