[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Martie 2020 14:00

Omul săptămânii - Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova

Această săptămână a fost marcată de semnarea dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul Democrat din Moldova (PDM) a unui Acord de coaliție privind constituirea unei majorități în Parlament, numind-o „Platforma Social-Democrată pentru Moldova”. Prin acest pas, Pavel Filip a adus partidul din nou la guvernare.

La semnarea Acordului, Pavel Filip a spus că, PDM a decis să dea o mână de ajutor în aceste momente complicate, când Republica Moldova trece printr-o situaţie fără precedent din cauza Coronavirusului de tip nou, şi să participe la actul guvernării.

„Este un moment în care statul are nevoie de forţe noi, forţe proaspete, care să ajute la această luptă pe care o ducem cu toţii împotriva acestei pandemii”, a declarat preşedintele PDM.

Potrivit lui, PDM a ales să-şi asume anumite domenii de responsabilitate anume în acest moment, pentru că are profesionişti, o echipă bună şi pentru că împreună vor face faţă acestei situaţii mai uşor.

„Rolul Partidului Democrat în acest Guvern este unul clar: asigurarea implementării Acordului de Asociere, apropierea de Uniunea Europeană, menţinerea integrităţii teritoriale, securitatea energetică, continuarea parteneriatului strategic cu Statele Unite, menţinerea relaţiilor bune cu vecinii România şi Ucraina. Şi eu vă asigur că ne vom ţine de cuvânt”, a subliniat Pavel Filip.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada 1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM, funcţie exercitată  până în iunie 2019. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...