[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Noiembrie 2019 06:00

Expert: Un nou guvern va fi creat de către PSRM foarte urgent

Politologul Dionis Cenușă afirmă că, Guvernul a căzut, fiindcă ACUM a decis să pună presiune asupra PSRM, iar cel din urmă nu a dorit să cedeze niciun centimetru din puterea sa.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a scris că, „un nou guvern va fi creat de către PSRM foarte urgent, pentru a calma partenerii externi, dar și populația”.

„Unele reforme nedureroase vor continua, altele vor fi stagnate. ACUM se transformă în opoziție și ținta lor va de deveni viitoarea majoritate parlamentară și președinția. Dacă Dodon va dori să supraviețuiască politic va trebui să facă concesii democraților. Cine vorbea despre “revoluții” în Moldova post-Plahotniuc a interpretat eronat procesele politice din Moldova. Țara intră într-un nou proces politic, probabil mai previzibil, deși cu reforme mai puțin ambițioase și păstrarea status quo-ului în multe domenii”, a precizat politologul.

Totodată, Dionis Cenușă s-a referit și la câteva concluzii după căderea Guvernului.

„ACUM a avut o strategie politică foarte slabă în momentul preluării guvernării și s-a bazat strict pe logica “bunelor intenții”. Totodată, ACUM se poate transforma într-o opoziție foarte puternică și vocală care să facă presiuni asupra PSRM și viitorii lor aliați de coaliție. PSRM nu vrea atât de mult reforme cât o stabilitate politică, totalmente controlabilă și de aceea previzibilă. PDM a fost scos din calcule prea devreme, iar acum acesta devine piesa cheie pentru crearea viitorului guvern și păstrarea Parlamentului intact până la finele mandatului. Alegeri anticipate pot să fie excluse, deoarece PSRM găsește ușor consens cu PDM, mai ușor decât o făcea cu ACUM”, a mai spus Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...