[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Noiembrie 2019 14:00

Omul săptămânii - Ion Ceban, primarul ales al mun. Chișinău

Ion Ceban a reuşit să învingă în lupta pentru Primăria capitalei, devenind primul exponent al unei forţe de stânga care ajunge în fotoliul de Primar.

Victoria sa a fost pe cât de aşteptată de unii, pe atât de neaşteptată pentru alţii. Însă, şi cei din prima categorie, şi cei din a doua recunosc că Ion Ceban a avut o ofertă electorală consistentă, axată pe soluţii pentru marea majoritate a problemelor cu care se confruntă locuitorii capitalei.

Acum rămâne ca Ion Ceban să-i convingă pe chişinăuieni că poate fi nu doar un primar al tuturor (aşa cum a promis), ci şi un primar care ştie să rezolve problemele capitalei. Dacă va reuşi acest lucru, în faţa sa se vor deschide noi perspective politice.

TRIBUNA precizează: Ion Ceban s-a născut la data de 30 iunie 1980 în Chișinău.  Este licențiat în Matematică și Informatică al Universității de Stat din Moldova, deține master la  Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la Universitatea Tehnică din Moldova. De asemenea, a absolvit Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”. A mai făcut studii la Colegiul Regal al Institutului pentru guvernare (Londra, Marea Britanie), stagiere la Școala Națională de Administrare pe lângă Prim-ministrul Republicii Franceze (Paris, Franța), Școala de Administrare din Berlin (Germania), iar în prezent este Doctorand în Administrație Publică a РАНХИГС (Moscova, Federația Rusă). Activitatea profesională și-a început-o în 2000-2002, activând la Primăria mun. Chișinău (DGAS, elaborare, coordonare proiecte și programe, domeniul social). Ulterior, în perioada 2002-2004 a activat în cadrul Rețelei Informaționale a Guvernului (Director al departamentului proiecte, vicedirector), 2004-2005 – în Aparatul Președintelui Republicii Moldova (Consultant principal, domeniul politică internă), din 2005 până în 2008 – Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Educației și Tineretului (Șef direcție programe pentru tineret, viceministru al Educației și Tineretului), 2008-2009 – Guvernul Republicii Moldova (Șef al secretariatului comisiei naționale pentru integrare europeană), 2009-2011 – Parlamentul RM (Consultant,  șef al cabinetului vicepreședintelui Parlamentului), 2011-2014 și 2014-2015 – Parlamentul Republicii Moldova (deputat), din 2015 până în 2019 – Consiliul Municipal Chișinău (Președinte al fracțiunii PSRM în CMC), 2016-2018 – Consilier prezidențial pe politica internă (secretar, purtător de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova). Din februarie 2019 până în prezent este deputat în Parlament, ales pe listele PSRM, iar din 7 iunie 2019 – vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este căsătorit, are doi copii. Posedă limba rusă, engleză și franceză.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...