[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Noiembrie 2019 07:00

Politolog: ACUM folosește societatea civilă pentru a legitimiza reformele inițiate

Politologul Dionis Cenușă susține că a avertizat, cu mai multe ocazii, că guvernarea actuală, în particular ACUM, folosește societatea civilă pentru a legitimiza reformele inițiate.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a scris că intenția dată nu este negativă, dar consecințele par să fie.

„Atunci când eșuează ceva responsabilitatea este împărțită cu societatea civilă și chiar cu partenerii europeni. Prima tentativă de selectare a procurorului, din nefericire – sabotată, elucidează problema pe care o accentuez. Igor Boțan deja regretă că s-a aventurat în acest exercițiu și aparent va refuza o participare nouă. Iar asemenea cazuri se pot multiplica cu timpul și în alte privințe și cu alte ocazii. Concursurile de selectare, ca elemente ale reformelor, trebuie să fie asumate de către autorități în primul rând. Societatea civilă și partenerii europeni nu pot și nu trebuie să substituie Guvernul. E adevărat, societatea civilă dispune de expertiză în varii domenii, dar acestea trebuie să fie folosită corespunzător domeniului de expertiză. Ca idee generală, sectorul non-guvernamental ar fi mai util dacă rămâne un element de echilibru între diferite centre de putere, de natura politică și nu numai. Imparțialitatea politică este ceea ce poate proteja societatea civilă de (auto)politizare”, a mai scris Cenușă.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...