[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 August 2019 12:48

PPEM se pregătește de Congres. Vezi cine i-a luat locul lui Leancă!

Consiliul Național Politic al Partidului Popular European din Moldova (PPEM) s-a întrunit ieri, 21 august 2019, pentru a face o analiză a situației politice actuale din țară, a crizei puternice de lipsă de credibilitate și eficiență a actualului regim de guvernare, dar și pentru a discuta subiecte ce țin de organizarea partidului, transmite TRIBUNA.

În urma ședinței, s-a decis ca partidul să treacă printr-un proces de reorganizare, care a fost demarat chiar începând cu ședința CNP, unde s-a luat act de vacanța funcției de președinte al formațiunii, întrucât mandatul de 4 ani al liderului Iurie Leancă s-a încheiat la 26 iulie curent.

„În cadrul ședinței s-a decis ca domnul Eugen Sturza să preia interimatul funcției de președinte al PPEM și să pregătească lucrările Congresului PPEM, în cadrul căruia va fi aleasă următoarea conducere cu mandat deplin a partidului și va fi adoptat noul program politic”, se spune în comunicat.

În cadrul CNP s-a decis că PPEM va participa la alegerile locale din 20 octombrie, dar și la alegerile parlamentare noi pe circumscripții. „În cel mai scurt timp posibil, vom anunța și candidații nominalizați, oameni profesioniști , integri, oameni care sunt gata să muncească în interesul cetățenilor, nu să facă promisiuni populiste, așa cum au făcut cei din actualul regim de guvernare”, mai menționează PPEM.

Potrivit aceluiași comunicat, PPEM urmează să vină în fața cetățenilor cu un proiect care să aibă la bază nevoile reale ale societății. „Noi credem că după dezamăgirea uriașă pe care Blocul ACUM o produce în acest moment încrederea votanților pro europeni în politicieni este la cel mai jos nivel și se impune o resetare totală a întregii clase politice, care poate să vină doar dacă partidele sunt gata să-și înțeleagă greșelile și să se întoarcă la cetățeni, la nevoile lor reale”, se mai spune în comunicat.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...