[ X ]
Exclusiv19 August 2019 06:00

Iată ce crede Andrei Năstase despre o conferință comună ACUM-PSRM în debutul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a fost întrebat: „Recent, președintele Dodon s-a exprimat cu privire la faptul ca ar fi necesară o conferință de presă comună la debutul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău. Ce comentarii aveți cu privire la inițiativele Președintelui?”.

„Eu nu voi comenta declarațiile sau inițiativele președintelui sau ale altor actori politici cu privire la alegerile pentru Chișinău. Vă pot spune însă, cu tot respectul și cu maximă responsabilitate, că eu nu mi-am permis niciodată să fac agenda nimănui. În egală măsură, referințele mele personale și cele politice, agenda mea publică, deciziile pe care zilnic le iau ca om politic și ca ministru sunt cele care sunt determinate de voința populară, de voința oamenilor, nu de recomandările, ideile sau viziunile unui actor politic sau altul. Convingerile și abordările mele pe teme esențiale pentru societate sunt foarte cunoscute, sunt publice, asumate în detaliu, neschimbate și așa vor rămâne. Ca atare, recomand tuturor celor implicați într-un fel sau altul în viața publică sau politică să asume o conduită politică cît se poate de etică și responsabilă. Este de preferat ca toți oamenii politici să priceapă că Moldova se schimbă, iar onestitatea, transparența, asumarea și responsabilitatea omului politic trebuie să stea la baza demarării unei noi paradigme publice și politice. Mai simplu spus, vremea oportunismului, a populismului sau a fentelor politice a cam trecut, oamenii s-au deșteptat și acest lucru s-a văzut, încă de anul trecut, mai ales la alegerile din Chișinău. Deci, va fi așa cum vor decide oamenii, nu cum vor decide unii dintre noi, cei care facem politică! Punctum!”, a răspuns Năstase.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...