[ X ]
[ X ]
Important14 Iulie 2019 10:00

TOP-15 demisii care au „zguduit” Moldova în ultima perioadă

De când s-a schimbat puterea în  Moldova, demisiile se ţin lanţ. TRIBUNA a decis să vină cu un clasament convenţional ce include 15 demisii care s-au produs doar în luna iulie şi care au „zguduit” Moldova.   

1). Demisia lui Eduard Harunjen

Pe data de 11 iulie, Procurorul General, Eduard Harunjen și-a depus demisia în fața Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, iar în baza cererii, șeful statului a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție.

2). Demisia Alinei Russu

Pe data de 2 iulie, Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a anunțat că a depus cerere de demisie. Potrivit ei, nu a fost o decizie simplă, însă „una asumată și pe deplin responsabilă”.

3). Revocarea lui Ruslan Codreanu şi a lui Nistor Grozavu   

Pe data de 4 iulie, consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au votat pentru revocarea din funcție a Primarului General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu și a viceprimarului mun. Chișinău, Nistor Grozavu, dar și pentru declararea acestor funcții vacante.

4). Demisia lui Fredolin Lecari

Pe data de 10 iulie, Cabinetul de miniștri l-a eliberat din funcție pe Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, în baza cererii de demisie.

5). Demiterea lui Vladislav Zara

Pe data de 1 iulie, Cabinetul de miniștri l-a eliberat din funcția de Director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, începând cu 8 iulie 2019.

6). Demisia Adrianei Beţişor

Pe data de 3 iulie, Adriana Bețișor și-a dat demisia din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție (PA). Totodată, ea a rămâs în continuare în funcția de adjunct al PA.

7). Demisia Rodicăi Ciubotaru

Pe data de 4 iulie, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Rodica Ciubotaru și-a depus mandatul de membru al instituției.

8). Anatolie Zagorodnîi – revocat din funcţie

Pe data de 5 iulie, Parlamentul a adoptat un proiect de hotărâre privind revocarea lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

9). Destituirea lui Igor Cutie

Pe data de 1 iulie, s-a decis destituirea lui Igor Cutie din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale.

10). Demisia lui Serghei Răilean

Pe data de 10 iulie, Guvernul a mai decis eliberarea din funcție a Directorului general al Agenției Servicii Publice, Serghei Răilean.

11). Demisia lui Igor Pîntea

Pe data de 4 iulie, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că directorul Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Igor Pîntea, a demisionat.

12). Demisia lui Ion Haralampov   

Pe data de 10 iulie, Directorul Moldsilva, Ion Haralampov, și-a depus cererea de demisie. Despre aceasta a anunțat, într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul Liviu Vovc.

13). Demisia lui Anatolie Munteanu

Pe data de 10 iulie, printr-o hotărâre de Guvern, și-a încetat raportul de serviciu, Secretarul general de Stat al Ministerului Justiție, Anatolie Munteanu, în baza cererii de demisie.

14). Demisia lui Dan Mitriuc

Pe data de 4 iulie, Directorul General al Moldtelecom, Dan Mitriuc şi-a prezentat demisia, din proprie inițiativă.

15). Demisia lui Serghei Bucătaru

Pe data de 10 iulie, printr-o hotărâre de Guvern, și-a încetat raportul de serviciu Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...