[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv26 Iunie 2019 06:00

Un analist politic deschide parantezele - pentru cât timp a fost formată coaliția, dar și-n ce măsură se va expune asupra bazei electorale a PSRM și ACUM!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Anatol Țăranu a fost întrebat: „Pentru cât timp credeți că a fost formată această coaliție?”.

Cel mai probabil, este vorba de luni de zile. Diminuarea substanțială a pericolului revenirii lui Plahotniuc în fruntea sistemului de guvernare va fi semnalul declanșării răzmeriților în interiorul acestei alianțe situaționale. Pericolul regenerării politice a oligarhului rău este cheagul acestei guvernări nefirești sau cum a fost ea deja poreclită – monstruoasă”, a precizat analistul.

Totodată, fiind întrebat în ce măsură se va expune asupra bazei electorale a ACUM și PSRM crearea acestei coaliții, Anatol Țăranu a menționat că, baza electorală a socialiștilor este mult mai omnivoră decât a alianței ACUM.

„De aici și pericolele majore de ordin electoral pentru acum-iști. Cedarea unor poziții principiale de către ei spre socialiști, îi va afecta previzibil în plan electoral. Alianța ACUM a obținut o victorie politică neașteptată și, deci, foarte spectaculoasă. În interesul acum-iștilor este păstrarea nealterată a efectului public a acestei victorii. Cu cât mai mult va dura în timp această combinație guvernamentală nefirească, cu atât mai mare este probabilitatea erodării efectului inițial al victoriei din perspectivă electorală, în special pentru alianța ACUM”, a conchis Țăranu.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...