[ X ]
[ X ]
Exclusiv24 Mai 2019 14:00

Un politolog, despre ideea de a pune pe picioare Parlamentul și Guvernul într-o zi: „Ar putea avea loc în două condiții”

Politologul Dionis Cenușă și-a expus poziția vizavi de ideea Președintelui Igor Dodon privind soluționarea crizei politice într-o zi.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a amintit că, Igor Dodon a spus că, de la 8.00 dimineața până la 18.00 seara poate fi pus pe picioare nu doar Parlamentul, dar și Guvernul.

„Președintele intenționat simplifică lucrurile, știind bine ca funcțiile atât în legislativ, nemaivorbind de executiv, implică negocieri grele și croirea unui consens interpartinic. Sincronizarea perfecta a pașilor sugerata de Președinte pentru depășirea crizei și prevenirea anticipatelor ar putea avea loc în doua condiții: 1. Daca în Parlament am avea un partid majoritar, lucru irealizabil din 2009 încoace sau 2. Dacă una din combinațiile PDM-PSRM sau PSRM-ACUM reușește să poarte negocieri rapide, care nu pot avea loc decât cu o limitare drastica a transparentei dialogului. ACUM se va feri de orice scenariu opac, ceea ce ne lasă în față a doua opțiuni – coaliție PSRM-PDM sau alegeri anticipate”, a precizat politologul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...