[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Martie 2019 14:00

Omul Săptămânii – Alexandru Bujorean, fondatorul inițiativei social-politice „Mișcarea de Eliberare a Moldovei”

În această săptămână, în Republica Moldova, a fost lansată o nouă inițiativă social-politică. Este vorba de „Mișcarea de Eliberare a Moldovei”, fondată de un grup de tineri, în frunte cu Alexandru Bujorean, ex-vicepreședinte al PLDM.

Bujorean a comunicat că Mișcarea are menirea să unească toate păturile dezbinate din societatea moldovenească, indiferent de limba vorbită, originea etnică, apartenența religioasă și politică. „Noi, activiști politici și civici, reprezentanți ai studenților și generației tinere, obosiți de lipsa de caracter și acțiune manifestată de unii politicieni, fiind conștienți de faptul că migrația națională a ajuns la un nivel critic și de faptul că din nou tinerii trebuie să salveze Republica Moldova de dictatură, așa cum au făcut-o în anul 2009, fiind conștienți de caracterul capturat al statului nostru și dintr-o dorință firească de a rămâne acasă și a nu emigra, anunțăm lansarea inițiativei social-politice de alternativă care va purta numele de Mișcarea de Eliberare a Moldovei. Noi credem că a venit timpul să ne unim, având un obiectiv simplu: scoatem statul din captivitate și după ne ocupăm de restul”, a spus el.

Totodată, Bujorean a anunțat și despre un marș pietonal de protest, inițiat de reprezentanții Mișcării, pe o distanță de peste 160 de kilometri, de la Cahul la Chișinău, începând cu ziua de sâmbătă, 30 martie curent. La final, la Chișinău urmează să desfășoare o acțiune de protest „contra unui Parlament nereprezentativ și ilegal”. În acest sens, el a adresat o invitație publică tuturor forțelor politice care se declară în opoziție, pentru a susține acest marș, ce are drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la frauda electorală comisă, generarea unei stări de mobilizare națională și reanimarea mișcării protestatare.

E cert că, Alexandru Bujorean a făcut un pas curajos în activitatea sa politică și-n spațiul social-politic autohton, însă cum se va impune această nouă mișcare – rămâne de văzut.

TRIBUNA precizează: Alexandru Bujorean s-a născut la 10 iulie 1988. De meserie este jurist. A fost vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova în perioada mai 2017 – martie 2019, fiind și-n funcția de președinte al Organizației Teritoriale din Leova a formațiunii. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, el a candidat independent în circumscripția nr.41 – Leova, însă nu a obținut mandatul. Este căsătorit, are un copil.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...