[ X ]
[ X ]
Important10 Martie 2019 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii februarie

Tradiţional deja, TRIBUNA vă propune un clasament convenţional al celor mai activi actori politici. De data aceasta e vorba de activismul manifestat de actorii politici în luna februarie, care nu a fost una obişnuită, ci a ţinut de desfăşurarea nemijlocită a campaniei electorale.

1). Preşedintele Igor Dodon

Chiar dacă nu a fost implicat în campania electorală, şeful statului a fost extrem de activ. El a avut 36 de evenimente şi acţiuni publice, înregistrând o medie de peste un eveniment pe zi.

2). Partidul Socialiştilor

Cu doar un eveniment mai puţin (35) a avut în această perioadă Partidul Socialiştilor. În unele zile, socialiştii au avut câte două sau chiar trei evenimente pe zi.

3). Partidul Democrat din Moldova

Odată cu începerea fazei „fierbinţi” a campaniei electorale, Partidul Democrat s-a activizat vizibil. În februarie, democraţii au avut 27 de evenimente şi acţiuni publice, majoritatea cu caracter electoral, fiind foarte aproape de media de un eveniment pe zi.

4). Platforma Demnitate şi Adevăr

Pe locul patru al clasamentului nostru convenţional se situează Platforma Demnitate şi Adevăr cu 17 evenimente şi acţiuni publice. PDA are o medie de peste un eveniment la două zile, iar majoritatea acestora au avut legătură cu alegerile parlamentare şi au ţinut de blocul electoral ACUM.

5). Partidul Acţiune şi Solidaritate    

Partidul „Acţiune şi Solidaritate” a avut în februarie 14 acţiuni publice şi evenimente. În mare parte acestea au fost organizate în comun cu Platforma Demnitate şi Adevăr pe linia blocului ACUM.

6). Partidul Politic Şor

La mică distanţă de PAS, se situează  Partidul Politic Şor, care a avut 13 acţiuni publice şi evenimente. Media înregistrată de această formaţiune a fost de un eveniment la două zile.

7). Partidul Liberal

Destul de activ în faza „fierbinte” a campaniei a fost şi Partidul Liberal – acesta a avut 8 acţiuni publice şi evenimente, adică aproape un eveniment la trei zile.

8). Premierul Pavel Filip şi PLDM

Poziţia a opta în clasamentul nostru convenţional e ocupată de Premierul Pavel Filip şi de Partidul Liberal Democrat din Moldova. Ambii actori politici au avut câte patru evenimente şi acţiuni publice. Premierul a fost mai puţin activ decât în lunile precedente, deoarece a lăsat pe planul secund activitatea la Guvern în beneficiul celei pe linie de partid.

9). Speakerul Andrian Candu, Partidul Democraţia Acasă şi Partidul Nostru

Pe poziţia a noua e situează trei actori politici: Speakerul Andrian Candu, Partidul Democraţia Acasă şi Partidul Nostru. Fiecare dintre ei a avut câte trei evenimente şi acţiuni publice.

10). Partidul Regiunilor şi Partidul Popular European

Încheie clasamentul nistru convenţional Partidul Regiunilor şi Partidul Popular European. Fiecare dintre ei a avut câte două evenimente şi acţiuni publice.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...