[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 Martie 2018 10:00

Analist: Nu e nevoie acum să se identifice un candidat unic pro-european la șefia capitalei

Cunoscutul analist politic, Nicolae Negru consideră că, identificarea unui candidat unic pro-european la șefia capitalei în primul tur nu e necesară.

Contactat de TRIBUNA, Nicolae Negru a declarat că, deja s-a pornit înaintarea și propunerea candidaților, respectiv nu se știe dacă mai sunt șanse de a identifica unul comun.

„Din punctul meu de vedere, nici nu e nevoie acum să se identifice un candidat comun. Eu cred că trebuie ca fiecare partid să-și propună candidatul său și desigur să aibă în vedere calitățile sale, dacă poate acest primar, acest candidat să facă ceva pentru cetățenii din Chișinău. Dacă singurul lui merit este doar faptul că este pro-european, am mai trecut prin asta, nu cred că e nevoie. În etapa a doua, în turul II, atunci – da. Desigur partidele se vor putea înțelege, vor sprijini pe cel pe care l-au preferat alegătorii. Acum, dacă pornim iarăși pe această pistă a confruntării geo-politice sau anti-oligarhice, ajungem acolo unde am mai fost înainte. Totuși alegerile în Chișinău nu trebuie transformate în alegeri parlamentare. Trebuie organizată alegerea unui Primar capabil, nu a unuia pro-est sau pro-vest. Desigur, e obligatoriu să fie pro-european, dar această condiție nu este suficientă. În afară de faptul că e pro-european, trebuie să mai aibă și capacitate”, a punctat Negru.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...