[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Martie 2023 09:10

(ACUM 1 AN) Comisia pentru reintegrarea țării, instituită

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 23 martie 2022.

Comisia pentru reintegrarea țării, instituită

Executivul, întrunit în ședință, a aprobat hotărârea cu privire la instituirea Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării.

Numire la Guvern

Guvernul a aprobat eliberarea din funcția de agent guvernamental la CEDO a lui Oleg Rotari, în baza cererii de demisie. Totodată, a aprobat desemnarea lui Adrian Munteanu în calitate de director interimar al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din 24 martie, până la desemnarea unui director, după ce Evghenii Sîrbu a plecat din funcție.

Flashmob al Partidului „Șor”

Membrii și simpatizanți ai Partidului „Șor”, în cadrul unui nou flashmob desfășurat la Guvern, au cerut demisia guvernării.

Întâlnirile Guvernatorului Găgăuziei

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu: Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova; Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze.

Noi discuții privind modificarea legislației electorale

Noi discuții pe marginea propunerilor de modificare a legislației electorale au avut loc. Evenimentul a reunit deputați, reprezentanți ai partidelor politice, instituțiilor publice centrale și locale, ai societății civile, experți și parteneri de dezvoltare.

Distincția ANRE pentru Daniel Ioniță

Veaceslav Untila, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a avut o întrevedere de rămas bun cu Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României, cu prilejul încheierii mandatului său în Republica Moldova. Ambasadorul a fost decorat cu distincția instituțională a ANRE – Crucea „Pentru Merit” de gradul I, pentru contribuția înaltă la dezvoltarea strategică a domeniului energetic. O întâlnire de rămas bun Daniel Ioniță a avut și cu viceprim-ministrul Oleg Serebrian.

Propunerea lui Boris Foca

Președintele interimar al Partidului „Pro Moldova”, Boris Foca, în cadrul unui live pe Facebook, a propus crearea unui Hub regional în Republica Moldova și a îndemnat guvernarea să informeze Ucraina despre faptul că, „noi suntem gata să primim mărfurile ucrainenilor, să le grupăm, să le plasăm în containere și să le trimitem mai departe”.

Deputat, la Reuniunea UIP

Deputatul Eugen Sinchevici, membrul delegației Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară (UIP), a participat la cea de-a 39 Reuniune a Comitetului pentru promovarea respectării dreptului internațional umanitar al UIP. Reuniunea, din cadrul celei de-a 144 Adunări a Uniunii Interparlamentare, a avut loc în Nusa Dua, Indonezia.

Sursa: Almanah Politic 2022  

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...