[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Februarie 2023 14:00

Omul săptămânii: Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova 

Omul acestei săptămâni este Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova, care a încheiat prima săptămână în funcție, având în această perioadă o serie de întrevederi și ședințe, informează TRIBUNA. 

Dorin Recean și-a început mandatul de Premier la 17 februarie – după ce în seara zilei de 16 a fost învestit Guvernul – cu prezentarea noilor miniștri, a noului secretarul general al Guvernului, dar și prima ședință a Cabinetului.

De asemenea, Premierul a avut întrevederi cu: Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, europarlamentarul Siegfried Mureșan, delegația de europarlamentari din cadrul Comisiei pentru control bugetar și Comisiei pentru comerț internațional, Principele Radu, Ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Tot în această primă săptămână, Dorin Recean a participat la: Adunarea Generală a Asociației „Forța Fermierilor”, ceremonia de întâmpinare a salvatorilor moldoveni care au fost în misiune în Turcia, Forumul Economic, cu genericul „Investiții, Dezvoltare, Integrare Europeană”. Oficialul a mai condus ședința Consiliului fondului rutier și a doua ședință a Guvernului, dar și a efectuat prima vizită de lucru în teritoriu – în raionul Fălești.

La învestire în funcție, Premierul a evidențiat cele trei priorități ale Guvernului: Disciplină și ordine în instituțiile statului; Dezvoltarea economică; Pace și stabilitate.

„Toate aceste trei priorități se încadrează în proiectul Moldova Europeană 2030. Până la sfârșitul anului avem sarcina clară să deschidem negocierile de aderare la Uniunea Europeană și să accelerăm schimbările necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”, a declarat Dorin Recean.

TRIBUNA precizează: Dorin Recean s-a născut la 17 martie 1974 la Dondușeni. În 1996 a absolvit Academia de Științe Economice din Moldova, fiind licențiat în drept în managementul afacerilor internaționale. Apoi a obținut o diplomă de master în administrarea afacerilor de la filiala din Belgia a Universității Internaționale Newport în 2000. Dorin Recean a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova din 24 iulie 2012 până la 10 decembrie 2014, Anterior, din 2010, a fost și viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor. Dorin Recean a fost lector la Academia de Științe Economice, pe care el a absolvit-o în 2007. Între 2000 și 2012 a predat și la Universitatea Internațională Newport din Chișinău. După alegerile din noiembrie 2014 s-a retras din politică și a creat propria afacere. În februarie 2022, el a fost desemnat de Maia Sandu consilier prezidențial pe probleme de securitate și secretar general al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova. A fost învestit în funcția de Prim-ministru la 16 februarie curent. Este căsătorit, are doi copii.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...