[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Februarie 2023 09:38

Radu Marian: Astăzi, la un an de la începutul asaltului militar al Rusiei împotriva Ucrainei, Republica Moldova știe unde merge 

„24 februarie 2022 a fost probabil cea mai tristă zi din viața mea. Nu trăisem niciodată timpuri de război și credeam că acest lucru e de neconceput în secolul 21 în Europa. Dar Rusia lui Putin a decis altfel. Invazia lor barbară în Ucraina a zdruncinat pacea și securitatea Ucrainei, Moldovei și continentului european așa cum nu a făcut-o nimeni de la Hitler încoace” – a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, informează TRIBUNA.

Însă – a spus politicianul – chiar și în cele mai negre perioade, calitățile bune ale umanității au ieșit la iveală în ultimele 12 luni: Eroismul ucrainenilor, unitatea lumii libere, a UE și NATO, bunătatea moldovenilor și europenilor care au primit în casele lor milioane de refugiați ucraineni.

„Rezultatul unității lumii libere este că Ucraina sta bine pe picioare, iar Rusia deja a pierdut. A câtă oară pe parcursul ultimelor decenii, democrația a demonstrat că este net superioară autoritarismului.

Astăzi, în Moldova, în pofida riscurilor de securitate și problemelor economice, ne bucurăm de pace. Mulți nu credeau că vom avea pace. Da avem pace în mare parte datorită ucrainenilor, partenerilor noștri și a acțiunilor președintei Maia Sandu.

Astăzi e clar cine sunt prietenii Republicii Moldova și cine ne este agresorul. Și astăzi, la un an de la începutul asaltului militar al Rusiei împotriva Ucrainei, Republica Moldova știe unde merge – spre pacea, prosperitatea și libertatea Uniunii Europene. Nimeni nu ne va mai întoarce din drumul nostru spre lumea liberă”, a menționat Radu Marian.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...