[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii24 Ianuarie 2023 06:30

Ex-deputat, despre eventuale anticipate: Cea mai bună soluție, totuși, este schimbarea acestui guvern. Că altfel... 

Ex-deputatul Inga Grigoriu a constatat că este extrem de popular, în aceste zile, subiectul unor eventuale alegeri parlamentare anticipate, așa că a decis să reamintească despre condițiile pentru convocarea alegerilor parlamentare anticipate. Totodată, ea a spus că, în situația actuală, nu anticipatele sunt soluția ce mai bună, ci schimbarea Guvernului Gavrilița, informează TRIBUNA. 

Astfel, potrivit spuselor sale, o condiție pentru anticipate ar fi „o instabilitate politică la nivel de majoritate parlamentară”. În context, ea a amintit de 2015-2016, când „Plahotniuc a decis să rupă deputați din alte fracțiuni și să își încropească o nouă mașină de vot în Parlament. Individul nu a vrut să riște cu alegeri anticipate, nu îi era convenabil…”.

„Ipotetic vorbind, s-ar putea ca modelul lui Plahotniuc să nu meargă, deoarece de această dată, aparent, avem o instituție puternică a Președintelui R. Moldova. Dar, noi nu știm cât de crâncene sunt luptele interne în cadrul partidului de guvernământ și cum se înclină zilnic balanța. Dar și lupta pentru atitudinea factorilor decizionali externi nu știm unde va duce. S-ar putea să avem o nouă surpriză pe măsura celei din trei iunie 2019, denumită și operațiunea ambasadorilor. Sau, s-ar putea să nu avem nimic în acest sens, dezghiocând și în continuare limbajul sofisticat al dnei premier”, a menționat politiciana.

Tot ipotetic – Inga Grigoriu a afirmat că „s-ar putea ca modelul de demisie al Guvernului Chicu să meargă, însemnând că actualul guvern s-a supărat din cauza lipsei susținerii politice… Totodată, dacă va mai apărea un candidat de genul d-nei Durleșteanu, cu ajutorul căruia Președintele să reușească să păcălească actuala majoritate parlamentară. Precedent există în 2021.”

„Dar, la cum merg lucrurile acum, orice scenariu de anticipate va aduce forțele revanșiste înapoi la guvernare, adică pleiada bandiților…

Cea mai bună soluție, totuși, este schimbarea acestui guvern, curmând la această etapă poftele anturajului omului spân. Pașnic, civilizat și fără de riscuri pentru vectorul pro-european al Republicii Moldova. Că altfel, va fi trist pentru aspirațiile unui viitor decent acasă”, a mai menționat ex-deputatul, adăugând: „Înțelepciune celor care azi decid. Mâine nu se știe ce va fi cu ei.”

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...